Şehidimizin Cenaze törenine katılan ve daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte aileyi ziyaret ederek taziyelerini ileten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Meclis Genel Kurulu’nda, Gençcelep’in anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Gençcelep’in adının ve anısının Trabzon’da yaşatılması için çağrıda bulunan Kaya, “Şehidimiz Burak Gençcelep'in dost ve arkadaşları olarak, Trabzonlular olarak şehidimizin adının memleketimiz Trabzon'da yaşatılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Trabzon Havalimanı'nda şehidimizin adının yaşatılması için Ulaştırma Bakanlığını ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞDU

Konya'da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları'na ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep, askeri uçakla Konya'dan Trabzon Havalimanına getirilmiş, Ortahisar İlçesine bağlı Bulak Mahallesi'ndeki baba ocağında toprağa verilmişti. Konu hakkında Meclis’te bir konuşma gerçekleştiren Kaya, şunları söyledi:

TRABZON’UN GURURU

“Türk Yıldızları’nın kahraman pilotu, Trabzon'umuzun gururu Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep kardeşimizin eğitim uçuşu sırasında şehit düşmesi başta memleketimiz Trabzon olmak üzere ülkemizi yasa boğmuştur. Şehidimiz Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep tüm şehitlerimiz gibi vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı için görev yaptığı sırada kahramanca şehit düşmüş ve adını onurlu milletimizin gönlüne ve şehitler tepesine yazdırmıştır.”

ADINI YAŞATALIM

“Şehidimiz Burak Gençcelep'in dost ve arkadaşları olarak, Trabzonlular olarak şehidimizin adının memleketimiz Trabzon'da yaşatılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Trabzon Havalimanı'nda şehidimizin adının yaşatılması için Ulaştırma Bakanlığını ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Buradan milletimizin Meclisinden Türk Yıldızları'nın kahraman pilotu, Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep kardeşimizi ve tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.”