CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzonlu hemşehrilerimiz ‘3 bakanımız var’ diyor ve bundan gurur duyuyor. Bu gururu artık eyleme dönüştürülelim istiyoruz. Demiryolu ve güney çevre yolu projelerinin son durumu nedir? Akçaabat-Düzköy kara yolu ne zaman bitirilecektir?” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığık bürokratları, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün uzmanları katıldı.  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, komisyon görüşmeleri sırasında Trabzon’un demiryolu sorunu, güney çevreyolu sorunu, Akçaabat-Düzköy Karayolu sorunu, Kemerkaya Tünellerini ve Kanuni Bulvarı sorunlarını dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından başlayan soru-cevap kısmında tekrar söz alan Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na direkt olarak şu soruları yöneltti:

KAYA SORDU, BAKAN SUSTU

“Sayın Bakanım, Trabzonlu hemşehrilerimiz ‘3 bakanımız var’ diyor ve bundan gurur duyuyor. Bu gururu artık eyleme dönüştürülelim istiyoruz ve sizin bakanlığınız döneminde Trabzon'umuza hak ettiği Güney Çevre Yolu'nu ve demir yolunu kazandıralım istiyoruz. Bu projelereler ilgili son durum nedir? Bu projelere ne zaman başlanacaktır? Akçaabat-Düzköy kara yolu ne zaman bitirilecektir?”

Toplantıda Trabzon'un önemli ulaşım sorunlarını gündeme getiren CHP Trabzon Milletvekili Kaya, görüşmeler bitinceye kadar salondan ayrılmadı fakat sorduğu sorulara cevap alamadı.

Trabzon için hayati önem taşıyan bu meselelere herhangi bir cevap alamadığına dikkat çeken Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

SORULARIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ

“Komisyon toplantılarında ilgili bakanlara sorularımızı yöneltir, toplantı sonunda ya cevaplarımızı aldırdık ya da yazılı olarak cevapları göndereceklerini söylerlerdi. İşleyiş genelde böyle olur. Fakat Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bütçe görüşmelerinde öyle olmadı. Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu'na doğduğu, büyüdüğü toprakların ihtiyaçlarını ve sorunlarını ilettim, sorular sordum ve çözüm konusunda yardımlarını rica ettim. Demiryolu dedim, Güney çevre yolu dedim, Kanuni bulvarı dedim, Akçaabat-Düzköy yolunu sordum fakat hiçbir cevap alamadım. Bunun sebebi nedir? Bir müddet daha sabırla bekleyeceğim ve sorularıma cevap verilmezse bunun sebebini Trabzonlu hemşehrilerimle paylaşacağım.