Kaya, “10 Kasım 1938 tarihinde, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan sadece bedenen ayrılmıştır. O büyük insan, Büyük Atatürk milleti ve insanlık için yaptıklarıyla ölümsüzlüğün sembolü oldu" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

İLKE VE DEVRİMLERİ HER GEÇEN GÜN DAHA KIYMETLİ

“Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının yıl dönümünde büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıyorum. Büyük Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılıyor. Ulu Önderimiz Atatürk, özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham veren eşsiz bir liderdir. Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin ta kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir.”

“ÖNEMLİ OLAN SENİ ANLAMAK”

Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır. Sivas ve Erzurum kongresinde ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz, Ya İstiklal ya ölüm’ diyen, Dumlupınar’da düşmanın sırtını yere vuran, Kocatepe’de destanlar yazan, 9 Eylül’de düşmanı denize döken, yaptıklarıyla Türk milletine çağ atlatan ve tüm insanlığa örnek olan büyük lider, büyük komutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Ruhun şad olsun. Seni anmaktan daha önemli olan anlamaktır. Seni saygıyla, minnetle anıyor, seni akılla bilimle anlıyor, çizdiğin uygarlık yolundan asla ayrılmayacağımıza söz veriyoruz. Bu vesileyle ebediyete intikal edişinin 82'inci yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”