61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Tekirdağ Milletvekili Özcan Aygün, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 10 Kasım’da Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesini eleştirdi. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. Ölüm yıl dönümünde yapılan bu ziyareti eleştiren Aygün, Kadir Mısıroğlu’nu tarif ederken Trabzonluluğuna özellikle vurgu yapması tepkiyle karşılandı. 
“Hepimizin vergileriyle, hepimizin vergileriyle diyorum oturan Diyanet İşleri Başkanı gidiyor, Atatürk’e laf uzatan Fesli Mısırlıoğlu’na, ve bakın nereli derseniz Trabzonlu... Trabzon Kurtuluş döneminde kimlerin elindeydi? Evet, Rum Pontusun elinde olan Trabzonlu bir tane Feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketle karşı karşıyayız. Şiddetle kınıyoruz diyorum”  ifadelerini kullandı. 
Kurtuluş Savaşında Trabzon’un Rum Pontus’un elinde olduğunu iddia eden Aygün, Kadir Mısırlıoğlu’nun Trabzonlu olmasından dolayı bütün Trabzonluları bu çirkin iftira ile karşı karşıya bırakmasına Trabzonluların tepkisi ise gecikmedi. 
Trabzon, bilindiği gibi Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşında kaybettikten sonra Rus işgali altında kaldı. İşgal döneminde bölgede kurulan Rum – Ermeni çetelerine karşı Trabzon’da yaşayan Türklerinde karşı cemiyetler kurduğuna dikkat çekiliyor.
Trabzon Muhafaza-i Hukuk-i Milliye Cemiyeti’nin de o dönem Erzurum Kongresinin toplanmasına ön ayak olan 2 cemiyetten biri olduğuna dikkat çekiliyor.
Bilindiği gibi Atatürk’ün yakın korumaları da Karadenizliydi...