Susurluk’u hatırlatan bu olayı, çay üreticisine ihanet olarak yorumlayan Kaya, “Kendi yerli ve millî çayımız dururken, çay üreticilerimiz kota ve kontenjan uygulamaları ve düşük fiyatlar ve taban fiyatın altında çay alınması gibi sorunlarla boğuşurken, hangi vicdan kaçak çayın ülkemize girişine izin veriyor? Sorumluları göreve çağırıyorum. Kaçak çaya mani olun, çay üreticimizi koruyun” dedi.

RİZE’DE KAÇAK ÇAYIN İŞİ NE?

Rize’nin İkizdere İlçesinde, 3 gün önce devrilen TIR’dan çıkan çaylar, kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kayıtlara trafik kazası olarak geçen olayın iç yüzünün farklı olduğu, basına yansıması sonucu ortaya çıktı. Devrilen TIR’ın içinde, İran’dan gelen kaçak çayın olduğu anlaşıldı. Çay üreticileri arasında infial yaratan olayı Meclis’e taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi:

BU REZALETİ NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?

“Rize ilimizin İkizdere ilçesinde bir tır devrilmesi olayı yaşandı. Olay resmî kayıtlara "trafik kazası" olarak geçti. Fakat işin aslı sonradan ortaya çıktı. Devrilen TIR, İran'dan getirilen kaçak çaylarla yüklüydü ve tırın devrilmesi sonucunda bu kaçak çay olayı ortaya çıkmış oldu. Hükûmet yetkililerine, Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yetkililerine soruyorum. Bu rezaleti nasıl açıklayacaksınız?”

ÇAYIN SUSURLUK KAZASI…

“Kendi yerli çayımız dururken, mis gibi millî çayımız dururken, çay üreticilerimiz kota ve kontenjan uygulamaları ve düşük taban fiyatla boğuşurken hangi vicdan kaçak çayın ülkemize girişine izin veriyor? Çayın başkenti Rize'de gerçekleşen bu kaza, çayın Susurluk kazasıdır. Bu kaza ‘kaçak çay girişlerini engelliyoruz’ diyenlerin doğru konuşmadıklarının ispatıdır. Sorumluları göreve çağırıyor ve kaçak çaya mani olun, çay üreticimizi koruyun diyorum.”