Başkan Adayı Akyüz’ün seçim çalışmalarına destek vermek ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen 24. Dönem CHP İstanbul Eski Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da Uzunsokak esnaf ziyaretlerine katıldı. 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Uzunsokak’ta tek tek esnafı gezen Başkan adayı Akyüz’e vatandaşlar ve esnaf yoğun ilgi gösterdi.  

ŞEHRİMİZİ HALKIMIZLA YÖNETECEĞİZ
Trabzon’u yönetecek kişilerin bu şehrin sokaklarında gezen, lokantasında yemek yiyen, çay ocağında oturup vatandaşla dertleşen, şehrin sorunlarını bilen kişiler olması gerektiğini söyleyen Uzunsokak esnafı, “Biz belediye başkanlarını seçimden seçime görüyoruz. Seçim sürecinde ayağımıza gelen belediye başkanlarından seçim sonrasında randevu alamıyoruz. Vatandaş sıkıntısını çözebilmek için araya bir sürü insan koyarak belediye başkanlarına ulaşabiliyor” diyerek dert yandı. 
Esnafın bu serzenişlerine hak veren Başkan Adayı Akyüz, “Biz bu şehrin evladıyız. Trabzon’un her metrekaresini tanıyoruz. Nerede ne sorun var biliyoruz. Belediye başkanı “Koltuğumda oturayım, yukarıdan talimat gelsin, ona göre hareket edeyim” şeklinde hareket ederse şehrimiz işte bu hale gelir. Bizim kapımız ardına kadar açık olacak. Bize ulaşmak için öyle beş altı kişiyi aramak zorunda kalmayacaksınız, direk olarak bana ulaşacaksınız. Biz bu şehri talimatlarla değil, halkımızla yöneteceğiz, benim makamım şehrimin sokakları olacak” dedi. 

UZUN SOKAĞIMIZ ESTETİK VE ŞIK OLACAK
Şehri yönetenlerin Meydandaki ağaçları bile koruyamadıklarını söyleyen Başkan Adayı Akyüz, “Meydan Parkı’nda bir düzenleme yaptılar, ağaçları kuruttular. Trabzon’un en gözde sokağı olan Uzunsokak’a hiç el değmemiş, dökülüyor. Parke taşları kırık, yazın rögarlardan gelen kötü kokular dayanmaz boyutta. Trabzon’un sadece arka sokakları değil, ana cadde ve sokakları da gözardı edilmiş. 
Uzunsokak’ı yeniden elden geçireceğiz, yeşile kavuşturacağız.  Parke taşları düzgün ve şık olacak. Aydınlatma direkleri sokağımıza yakışacak estetikte olacak. Vatandaşlarımız ışıl ışıl, güzel bir sokakta yürümenin keyfini yaşayacak” diye konuştu.