Aynı zamanda Harita Mühendisi olan Sögüt,  “Yerel seçimler öncesi, en önemli projesinin Hafif Raylı Sistem olduğunu söyleyen Murat Zorluoğlu, ‘Raylı Sistem Akçaabat - Yomra arası yapılacak’ diyerek güzergâh bile belirtmiş, üstüne bir de ‘Nazlı nazlı dolanacak’ diye de eklemişti. Fakat her ne hikmetse; Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarında en önemli dedikleri bu projenin artık adı sanı geçmiyor” dedi. 

Söğüt, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Geçtiğimiz günlerde ‘Büyükşehir Trabzon’un Geleceğini Planlıyor’ şeklinde fiyakalı başlık altında yapılan açıklamalarda Başkan Zorluoğlu, ‘Seçim öncesi verdiğimiz sözleri, ufak tefek farklılıklar dışında yerine getiriyoruz’ dese de, Hafif Raylı Sistem sözünü ya unutmuş, ya vatandaşa unutturmaya çalıştığı için ağzına almamıştı.

Kent içi yolcu taşımacılığının amacı ‘Taşıtların değil, insanların taşınmasıdır’. Bu amacı en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ise toplu ulaşım sistemleri ile mümkündür. Gelişmiş toplu ulaşım sistemlerinden biri de, hafif raylı sistemdir ve tüm Trabzon kamuoyunun kabulü, hafif raylı sistem Trabzon için çok gerekli ve önemlidir. Hal böyleyken; Trabzon için her fırsatta dile getirildiği, yıllardır müjdesi verildiği halde, hafif raylı sistem bir türlü hayata geçmemiş, geçirilememiştir, görünen o ki, yakın gelecekte de hayata geçmeyecektir.

Ulaşımda kolaylık adına, iki kıtanın deniz altından birleştirildiği bir dönemde, hemen tüm büyükşehirlerde hafif raylı sistem varken; Trabzon’a vaat edilen birçok şey gibi bu sözün de -maalesef- masal gibi kalacağı anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.