Pekşen, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ tarafından cevaplandırılması için verdiği soru önergesinin gerekçesinde “Ülkemizde kamu yayıncılığı TRT tarafından yerine getirilen son derece önemli bir görev ve sorumluluktur. TRT’nin görevlerinden birisi de kamu yararını korumak ve kollamaktır. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na TRT’nin 93 kişi gönderdiği; hatta gönderilenler arasında hakkında soruşturma açılan kurum personeli de olduğu; TRT’den en fazla 20 kişinin bir görevi olduğu; diğer ülke yayın kuruluşlarının en fazla 25 personelle katıldığı bilinmektedir.” dedi.

TRT’nin kamu yararına yapması gereken görevini kötüye kullandığına ve kamu zararına vurgu yapan Pekşen soru önergesinde aşağıdaki soruları yöneltti:

1. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın teknik yayınını Almanya, Fransa gerçekleştirdiğine göre, TRT 93 kişilik ekip ile ne gibi bir görev üstlenmektedir?
2. Futbol yayınına ilişkin düzenlemelerin birçoğunu UEFA’nın görevlendirdiği şirketler karşılamaktadır. Buna rağmen bu personel sayısı hangi gerekçe ile bu kadar yüksek tutulmuştur?
3. Hakkında halen usulsüzlük ve yolsuzluk yaptıklarına dair çeşitli soruşturmalar yürütülen personeller de Şampiyonada görev almış mıdır?
4. Diğer yayın yapan ülkeler en fazla 25 kişilik bir ekip ile futbol yayınını gerçekleştirirken, TRT 93 kişilik ekip ile nasıl bir yayın gerçekleştirmektedir?
5. TRT’nin görevlendirdiği 93 kişinin toplam harcırah ve masraflarının vatandaşa maliyeti ne kadardır?
6. TRT gelirleri arasında genel bütçeden yapılacak katkılar ile doğrudan vatandaşın vergileri yer alırken, elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar ile yine vatandaşlar ikinci kez doğrudan TRT gelirlerine katkı yapmaktadırlar. Halkımızın gelirleri ve vergileri ile ayakta kalan TRT’nin bu kaynakları hesapsızca, kamu zararına kullanması neden engellenmemektedir?
7. Yönetim Kurulu kararlarıyla bu tür faaliyetlerde tasarruf kararı varken bu savurganlık sınırlarını aşmış görev suçu haline gelmiş tutum ve davranışlar için ne zaman gerekli tedbirler alınacaktır?
8. Devletin ve vatandaşların paralarıyla, kişilerin makam ve görevlerini kötüye kullanarak haksız yarar elde etmeye çalışmaları neden engellenmemektedir?