Pekşen, “Trabzon böyle devam ettiği müddetçe bu yalanlara inanmaya devam edeceğiz. Maalesef böyle.Trabzon nasıl bir şehirdir ben üzülüyorum.” dedi.  

TRABZON’U NE KADAR DAHA KANDIRACAKLAR

Trabzon AKP’ye 5 milletvekiliyle çok güçlü bir destek vermiş. Ama şehirde bir Kanuni Bulvarı var. Kanuni Bulvarı için bile Plan Bütçe Komisyonu’nda ödenek çıkaramıyoruz. Büyük bir mücadele içindeyiz. 35 milyon TL para gönderiliyor. Bu ödeneğe bir tane sokağı alamazsınız. Hiçbir yerin kamulaştırma bedeli ödenmez. Kanuni Bulvarı bu gidişle 2050 yılında ancak biter. Kanuni Bulvarı’na aktarılabilen ödenek bu kadarken demir yolundan bahsediliyor. Trabzon’u daha ne kadar kandıracaklar ben merak ediyorum.” dedi.

YOLLAR PERİŞAN HALDE

Trabzon’da yapılması gereken birçok yatırımın hâlâ beklediğini ifade eden Pekşen, “İskenderli yoluna baktığınızda hiçbir şey yok. Trabzon merkezden Karakaya’ya çıkan grup yolu o yol bile perişan bir hâlde. Arsin Yanbolu, Yomra Özdil yolu aynı şekilde. Yolların hiçbirisinde yapılması gereken hizmetler yapılmıyor. Ödenekler gelmiyor. Vakfıkebirde OSB’de inekler otluyor diye diye dilimde tüy bitti. Vakfıkebir’den seçilmiş bir milletvekili arkadaşımız var. Kendi ilçesindeki OSB’ye bir ödenek çıkaramıyorsa daha ne söyleyebiliriz ki! Demir yolu meselesini Trabzon insanının vicdanına bırakıyorum.

TRABZON GÖÇE MAHKUM ŞEHİRDİR

Hükümet Somut bir şey yapsın. Göç ve yoksulluğa bu şehrin insanları mahkûm oldu. Bir iktidara bu kadar destek verilip bu kadar boş dönülür mü? Yazık günah değil mi? Numune Hastanesini kanser hastanesi yapın diye diye dilimizde tüy bitti. Türkiye ortalamasının 6 katı kanser var bu şehirde. Bilim insanları, üniversite hocaları isyan ediyorlar. Kanser hastanesi onkoloji hastanesinin ivedilikle yapılmasını istiyorlar. Başbakan hayal gösteriyor.

ERZİNCAN –TRABZON DEMİRYOLU  KANDIRMACADIR

Erzincan’dan Trabzon’a demir yolu diyor. Hadi canım sende. Ankara’dan İstanbul’a hızlı tren açtılar. Halkı kandırıyorlar. Hâlâ 5 saatte gidiyor tren. 3 saatte gidecekti. Tren neden Eskişehir’den sonra gitmiyor? Trabzon Batum’u da eklediler. Nasıl olsa hayal. Boş vaatler. Ankara-Kayseri Hızlı Tren Projesi doğru düzgün işlemiyor. Hemen açacaklardı. Aradan 10 yıl geçti hâlâ ortada bir şey yok. O yüzden Trabzonlu net şeyler istesin. Kuru gürültüye karnımız tok.

HÜKÜMETİN EN GÜÇLÜ BAKANI TRABZONLU  

Trabzon’daki STK’lar istemeyi bilmedikleri sürece işimiz zor. Ben muhalefet partisi milletvekili olarak mücadele ediyorum. İşim gücüm projelerle uğraşmak. Trabzon’un çıkarları için hükûmeti sıkıştırmaya devam edeceğim. Trabzon’a verdiklerinde teşekkür de ederim ama verilen bir şey yok. Ben daha çok ses çıkarmaya devam edeceğim. Trabzon’da muhalefet partisi milletvekiliyim ama o kadar da değil. İktidar partisi milletvekillerinin yapması gerekeni yaptırtacağım onlara. İpin ucunu bırakmam. Bugün hükümetin en güçlü bakanı Trabzonlu. Sayın Bakan’ın becerisini, yapabileceğini biliyorum. Bu konuda ciddi şeyler istiyoruz kendisinden. Kendi ilinde kendisinin eserini görmek isteriz.” şeklinde konuştu.