CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda intihar saldırısı sonrası akedemisyenlerin hükümet üzerinden yaptığı eleştirilere savcının soruşturma açmasına sert çıktı.

ANKARA'DA 'İHMAL YOK' DEDİ

Pekşen, 10 Ekim 2015 tarihinde sabah saatlerinde Ankara Garı kavşağında düzenlenen bombalı intihar saldırısı ile ilgili olarak savcını yaptığı ‘ihmal yok’ kararıyla ile ilgili olarak, “Savcı"Ankara katliamında ihmal yok" demiş.Zaten terör de yok baskı da yolsuzlukta yok hırsızlıkta yok zulum de diktatörlükte faşizmde yok. Anayasa başta olmak üzere AKP'nin ihlal etmediği saldırmadığı hiçbir yasa kalmadı.Cumhuriyet Savcıları izleyici.Güçleri garibana yetiyor” dedi.

'SÖZ DOSTLAR KEYİFLE VİSKİLERİNİ YUDUMLAYABİLİR'

İstanbul Sultanahmet’te geçtiğimiz günlerde 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişini yaralandığı intihar saldırısı sonrası ülkenin belli başlı akademisyenlerin ‘Teröre hayır’ açıklamaları üzerine savcının soruşturma açması üzerinden AK Parti’yi eleştiren Pekşen, “Teröre hayır diyen"1128 imzalı Akademisyenler bildirisine “soruşturma açan savcılar unutmasınlar ki sıra mutlaka kendilerine gelecektir. 2007 yılında daha ortada hiçbir şey yokken aylarca uyardım.Sıcak para tuzağına düşen AKP ülkeyi iç savaşa sürükleyecek diye. Yogaslavya gibi Türkiye'de yaşanan hiçbir şey asla sürpriz değildir.Herşey planlandığı gibi AKP’nin tek başına iktidar yapılmasıyla başladı. AVRUPA'LI SÖZDE DOSTLAR Türkiye'yi AB'ye almaktan kurtulmanın yolu olarak AKPyi iktidarda tutmak olarak planladılar. Yaratılan eser bu! Türkiye 60 yıl AB'nin bir parçası olmak için binbir fedakarlığa katlanmış kapıya dayanmıştı. Tek çare Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına itmekti. Türkiye kan gölüne döndü artık AB'li DOSTLARIMIZ(!) keyifle viskilerini yudumlayabilirler. Diktatörleri sayesinde sonunda başarmak üzereler” açıklamasında bulundu.