Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Araklı ilçe Kongresi yapıldı. Araklı İlçe Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan kongrede mevcut başkan Mecit Solmaz güven tazeleyerek başkanlığa yeniden seçildi.  Mecit Solmaz’ın yönetim kurulu Nafız Ayçiçek, Mehmet Aygün, Şabanali Çakıroğlu, Murat Çebi, Erdal Demiray, Şahin Dilber, Şaban Halil, Abdurrahman Hasançebi, Kenan Hasançebi, Cevat Saraç, Şener Şengün isimlerinden oluştu.

BEN BAĞIMSIZLIĞIN MİLİTANIYIM

CHP Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz, “Araklı ilçemizde CHP bayrağını hep dik tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bizler partimizin programlarını halkımıza anlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bizler ve ben bağımsızlık için ülkemin bölünmez bütünlüğü için , Denizim, Yusufum, Uğur Mumcuyum, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalıyım. İsmet İnönüyüm, Bülent Ecevitim, Deniz Baykalım, Kemal Kılıçdaroğluyum, Ben Mustafa Kemalim. Ben bağımsızlığın militanıyım. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

ABD’NİN ORTADOĞU’YA ATTIĞI YENİ BİR YANGINDIR

Kongrede konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, ABD’nin Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınadı. Bu girişime şiddetle karşıyız diyen Başkan Turgay Güngör, “Kudüs Filistin’in başkentidir, İsrail’in değil.  Bunu şiddetle kınıyoruz. ABD’nin bu girişimi Ortadoğu’ya atmış olduğu yeni bir yangındır. Bu yanlış karardan acilen dönülmelidir” diye konuştu.

Ülkemizi 15 yıldır acımasızca, baskıyla yöneten bir iktidar var diyen Turgay Güngör, “ Son iki yıl yılda neler yaşadık. FETÖ darbesi yaşadık daha sonrasında 20 Temmuz OHAL darbesi yaşadık ve bir referandum yaşadık. Yaşadığımız bu süreçte ülke tek adamın yönetimi altına girdi. Bu tek adam rejimine karşı bir araya gelerek 2019 seçimlerine hazırlanmalıyız” diyerek birlik mesajı verdi.