Meclis Genel Kurulu, tarihinde görülmedik şekilde bir sosyal medya krizine sahne oldu. TBMM Kanun Kararlar Müdürlüğünde çalışan bir personelin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretler içeren çok sayıda sosyal medya paylaşımı Genel Kurul çalışmalarının kilitlenmesine neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis personeli B.T.’nin Twitter hesabından atılan tweetleri ilginç bir yöntemle Genel Kurul gündemine getirdi. Önceden personelin odasına giderek masaüstü bilgisayarının kasasını söken Özel, bilgisayarı Genel Kurulda yere bırakarak hesap sorulmasını istedi.

Özel, B.T.’nin yanı sıra bu paylaşımlara sessiz kalan sıralı amirleri hakkında da soruşturma açılmasını istedi. Bu eylem üzerine şaşıran Trabzonlu Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi görüşmeye ara verdi. Hamzaçebi ve grup başkanvekilleri Başkanlık Divanının arkasındaki odada toplanarak olayla ilgili bilgi aldı ve krizi çözmeye çalıştı.

Meclis’in üst düzey bürokratları da odaya çağrıldı. İlk toplantıda sonuç alınamayınca Genel Kurula yeniden ara verildi ve ikinci toplantıya geçildi. Tartışma nedeniyle Meclis Genel Kurulu bir saati aşkın süredir çalışamıyor. Paylaşımları krize neden olan Meclis personelinin de hesabındaki tweetlere genel erişimi engellediği görüldü.