CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, Giresun'un sorunlarını anlattı. Bektaşoğlu, konuşmasında ilin işsizlik, göç ve esnafların sorunlarına değinerek “AK Parti’ye verile oy desteği, hizmet olarak geriye dönmüyor. Kalkınan gelişen iller arasında sıkışıp kaldık. Kasaba gibiyiz” dedi. 

Sadece düşünce aşamasında kalan Torul, Tirebolu, Trabzon demiryolu projesinin yapılmamasını eleştirdi. Bilindiği gibi Erzincan ile Trabzon arasında yapılacak demiryolu için 2 ayrı düşünce gündeme gelmiş bunlardan birinin Torul Trabzon, diğeri ise Torul - Tirebolu - Trabzon olarak ifade edilmişti... Proje noktasında Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu ortaya koyulmuştu... 

Giresun’un Güney Çevre Yolu’nun ihalesinin neden yapılmadığını soran Bektaşoğlu “nedense beş yıldır bir türlü ihaleye çıkarılamıyor. 45 kilometre yolu bile bize çok görüyorlar” diye konuştu. Bülent Bektaşoğlu, Torul-Tirebolu-Trabzon demiryolu projesinin iptal edilmesini de eleştirerek “demiryolunu istemeye ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim en doğal hakkımızdır” ifadesini kullandı.