61SAAT HABER SERVİSİ - Çakıroğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Bazı sözler vardır, birçok belki yüzlerce kelime ile anlatabileceğiniz şeyleri anlatabilmenizi sağlar.. "Tarihini bilmeyen bir millet geleceğe güvenle bakamaz" gibi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu sözü söylerken belliki kurduğu partinin bireylerinin idrakine hitap etmemiştir ya da bazı CHP"li siyasetçiler özünden uzak sözlerle ortalıkta dolanmaktadır.
   Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınamak isteyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün maksadını aşarak Trabzon hakkında akla ziyan açıklamalarda bulundu’ ifadelerini kullandı. 

Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu tarihten, bilgiden, bilgelikten yoksun bir açıklamadır. Ancak bir yanı da var ki bu ve benzeri birtakım siyasetçiler seçim dönemlerinde ortaya çıkar adeta "bize değil AKP'ye oy verin" tarzında söylemlerde bulunur. Tabiki sadece muhalefet partili bir siyasetçi olmanin yanında seçmen kimliğimizle de bunları takip edip "akılla ve amaçla" ilintilendirmeye çalışıyoruz.. Nasıl bir akıl ve hangi amaç için "saçmalama" yeteneğini tamda seçim dönemlerinde, mevcut muktedir güce katkı sağlayacak şekilde kullanır..?
      Bu durum mutlaka Chp yönetimince de değerlendirilecektir. Türkçe ezan muhabbetini daha anlamaya çalışıyorduk ki "Trabzon-pontus" ilişkisi kuruldu..
      Ve bu ilişki inanılır gibi değil ama malesef bir vekil tarafından kuruldu..
      Kurtuluş savaşı yıllarında pontusun elinde olduğu iddiası tarihten yoksunluğun yanında akıldan da yoksulluktur.” 

Çakıroğlu, “Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul Trabzon alınmadan fethedilmiş sayılmaz sözünü sanırin 1900'lü yıllarin başında söyledi kanaatinde sanırız bu arkadaş.Kurtuluş savaşınında Kazim Karabekir'in anılarında belirttiği gibi Trabzon'dan başlatma planı olduğunu anlatmaya bile gerek yoktur..
       Bir teröristin aidiyetinin sorgulanamayacağı gibi bir meczubun da aidiyetinin sorgulanmasının anlamsızlığını ortaya koymak gerekir..
      Siyaset ;ulu orta ve aklına geleni söylemekle değil ne söylediğini heryönüyle hesap etmekle icra edilmesi gereken bir alandır.
     Doğru siyaset içinde "siyasetin liyakati" sorgulanmalı. Genel itibari ile bugün bu anlamda  ülkemiz her alanda olduğu gibi ciddi bir sorun veya eksiklik yaşamaktadır..
       Trabzon Türkiye’nin T'sidir ve bu ülkenin spor programlarında bile konu olabilmektedir. Vatan sevgisi sadece düne ait değil yarına dair de bilinmektedir ve hiç kimsenin bu komlikte erozyon yapmaya çalışmak hakkı yoktur, haddine de değildir..
     Bu arkadaşa ya CHP yönetimi gerekli "tarih dersini versin" ya da buyursun Trabzon’da misafir edelim hem tarih dersi verelim hem de coğrafya bilgisinin gelişmesine katkı sunalım..
      Özellikle AKP iktidarı döneminde kutuplaştırılma uğraşlarının varlığından rahatsız olan millet, muhalefetten daha fazla sağduyu, normalleşme sunumu beklemektedir” diyerek açıklamasını bitirdi.