61SAAT HABER SERVİSİ - CHP'de İl Başkanlığı görevine seçilen Güzide Uzun, eski İl Bakanı Turgay Güngör'den görevi bugün yapılan törenle teslim aldı. CHP İl Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine partililer büyük ilgi gösterdi.  Törene CHP Eski İl Başkanlarının da yer aldığı görüldü.

Törende ilk olarak eski İl Başkanı Güngör konuştu. Güngör, kırgınlık ve küskünlüklerin kenara bırakılması gerektiğini kaydederek,  "2019 çok önemli süreç. Bu süreçte 3 tane önemli süreç var. Yerel yönetimi seçimleri, milletvekililği ve Cumhurbaşkanlığı sistemine göre yapılacak olan seçimler. Özellikle yerel yönetim seçimlerini çok önemsiyoruz. Bizler başlangıç yapmıştık. Yerel yönetimler komisyonunun kurularak, 1 yıllık sürenin çok iyi işlenmesi gerekiyor.

Geçmişte olup bitenleri bir kenara bırakmak zorundayız. Kırgınlıkları küskünlükleri bir kenara bırakmak zorundayız. Yeni bir başlangıç ve ivme kazandıracağız. Ben 2 yıllık sürede birlikte çalıştığım arkadaşlarıma, ilçe başkanlarına ve yönetimlerine kısaca tüm CHP'lilere sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yeni seçilen İl Başkanı Güzide Uzun ise, "Bu göreve talip olurken ben değil biz varız artık. Kırgınlıklar ortadan kalkacak sözü yok. Çünkü kimse bir birine kırgın değil bu partide. AKP iktüidarı Cumhuriyetimizi teslim almak üzere, bu yolda emin adımlarla gittiğini sanıyor ancak gittiği yolda çok büyük taşlar döşenecek.. Bu mücadele CHP tek bilek, tek yumruk halinde ilerleyecek.

Bugün burada çok mutluyum. Geldiklerine çok sevindiğim arkadaşlarım var. Hepsi gövdelerini taşın altına koyacaktır. AKP iktidarı ülkemizi, Cumhuriyetimizi yıkma çabalarına ekonomik anlamda çok büyük uçuruma sürükledi ülkemizi.

Türkiye'de 1.2 milyon kişi kredi batağında, 17 milyarlık karşılıksız çek gündemde. Türkiye ekonomik anlamda çok büyük dar boğaza sürüklendi. Ancak televizyon ekranlarında, her şey çok güzel güllük gülistanlık şekilde anlatılmakta.

Beşikdüzü köy enstitüsü sahasında yapılan yıkım söz konusu.. Babamda dahil olmak üzere hiç kimsenin Cumhuriyet öğretmenlerini, 1940'lı yıllardan başlayan bu yürüyüşü hiç kimsenin karartmaya hakkı yok. O damgayı hiç kimse silemeyecek. Böyle yıkımlar başladığı zaman gereken zamanında yapılmamıştır. Yollara dökülmemişzdir hep birlikte ancak tırnak içinde sözlüyorum, Ahır sözcüğü varya ben o ahır sözcüğünü şerefle anıyorum. Orada o ahırları yapan eller, beslenmesine yardımcı olmak amacıyla kendilerinin inşa ettiği ahırlardır. Ama onu mecazi anlamda kullanmaya kalkışanlara vereceğimiz cevap yine de çok ağır cevap söylemek istemiyorum ama kendi iradelerinin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. Yurt yapmaya asla karşı değiliz. O sahaya yurtta yapılabilir. Ama eğitim müzesi olması gereken alanın tamamını sıfırlayarak yurt yapıyorum demek.. Beşikdüzü Belediye başkanı kendisine gelsin. Mustafa Kemal Atatürk'ün izini silmeye kalkanlara cevabımız budur. Lütfen kendinize gelin" dedi.