61SAAT HABER SERVİSİ -  Üreticinin isyanının dile getirmek için CHP, Ordu’da Büyükşehir Belediyesinin önünden başlayarak bugün “Fındık için adalet” yürüyüşü başlattı. Ordu’dan Giresun’a yapılacak yürüyüşte ilk gün 18 km ile tamamlanacak. Yürüyüş son gününde ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da korteje katılacak.

Bugün başlayan yürüyüşe Ordu Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yanı sıra bölge illerden il başkanları seviyesinde katılım hakim...

Trabzon’dan ise CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve İl Başkanı Turgay Güngör öncülüğünde 4 otobüsle katılım gerçekleşiyor. Otobüslerin yanı sıra Trabzon’da bazı partililer ve fındık üreticileri kendi araçlarıyla yürüyüşe katılmak üzere Ordu’ya gitti.

Yürüyüşle ilgili 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Güngör, “Yürüyüş çok güzel devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin önünde toplandık. Ardından, yolu trafiğe kapamadan, yeni bir mağduriyet yaratmadan fındık gibi yürüyüşümüzü sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Güngör, yürüyüşe vatandaşların ilgisinin güzel olduğunu kaydederek, “Vatandaşların bize yolda ilgisi güzel. Balkonlara çıkıyorlar, el sallıyorlar, alkışlıyorlar. Bizim bu yürüyüşümüz ve sonrasında yapacağımız mitingimiz, hükümeti de fındık konusunda yeniden bir değerlendirmeye yapmaya, alımların başlayacağı, paraların daha kısa sürede ödeneceği şeklinde bazı söylemlerde bulunmasına yol açtı. Sonuçta fındığın hükümet tarafından daha ciddi bir şekilde ele alınması ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kamuoyu ve hükümetin daha duyarlı olması için bu yürüyüşü yapıyoruz. Başka bir amacımız yok ki bunu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.