CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Nazım Özcan, 61saat Tv’de Erhan Esaspehlivan’ın konuğu oldu. Burada aday adaylığı ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Özcan, diğer adaylara göre neden kendisinin tercih edilmesi gerektiğini anlattı. 

CHP’den daha önce siyaset yaptığı ANAP’ın kapanması ile birlikte siyaset defterini kapattığına dikkat çeken Özcan, “. Bir dönem bu merkez sağda ki birleşmeye destek olmak amacıyla orada bulunduk. Daha sonrasında da geçtiğimiz dönem ki 2009 seçimlerinde dönemin belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nun daveti üzerine kontenjan meclis üyesi adayı olarak seçime girdik” dedi.

ÖZCAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE OLDU:

9 ADAY ADAYININ İSMİ GEÇTİ
“Şuanda 9 aday adayı arkadaşın ismi geçti. Benimle beraber 3 kişi başvurdu. Süreç devam ediyor. Başka başvuranlarda olabilir. Ancak zaman da kalmadı. MHP iki adayını, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Zannediyorum yakında CHP’de adaylar açıklanır”

AYNI PARTİDEN GİRSE KAZANAMABİLİRDİ
“Bir kere her şeyden önce CHP Türkiye’de ki en köklü parti. Farklı siyasi görüştü ke insanlar bunu eleştiri mahiyetinde kullanıyor olsa da bilinen bir gerçek Atatürk’ün kurduğu parti. Trabzon’da Karadeniz’de geçmişten bugüne güçlü bir parti.  Yerel seçimlerin tarihine baktığımızda DYP’nin güçlü olduğu dönemde, belediyede CHP gelmiş sonra DYP gelmiş. Ardından CHP – AK Parti diye gidiyor. İhtilalden sonra sadece Asım bey iki dönem farklı partilerde başkanlık yaptı. Ancak orda da parti değişmesinin büyük etkisi var. Belki aynı parti çatısı altında girseydi, kazanamayabilirdi”

SİYASET DEFTERİNİ TAMAMEN KAPATMIŞTIK
Anavatan partisinin son döneminde Anavatan partisinde kalan yöneticilerin tamamı, iyi sosyal demokratlardı. Buna Mesut bey de dahil. Aslında tamamen kapatmıştık siyaset defterini. Bir dönem bu merkez sağda ki birleşmeye destek olmak amacıyla orada bulunduk. Daha sonrasında da geçtiğimiz dönem ki 2009 seçimlerinde dönemin belediye başkanı  CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun daveti üzerine kontenjan meclis üyesi adayı olarak seçime girdik. Malumunuz seçimleri AK Parti seçimleri kazanınca kontenjan üyeliğimiz boşa çıktı.

BİR ÇOK GÜÇLÜ PARTİ GELDİ AMA ÖMÜRLERİ KISA OLDU
Çocukluğumdan beri CHP’nin siyaset ürettiği şeylere baktığınızda, 90 yıllık siyasi parti bu. Bir çok güçlü parti geldi ama ömürleri kısa oldu. Ama CHP, Cumhuriyet tarihi boyunca var. Belki önümüzde ki seçimlerde tekrar iktidara gelecek bir boyuta gelecek. Güçlü bir partinin çatısı altında siyaset yapmanın elbette kolaylıkları var. Ayrıca parti ilkeleri ile benim ilkelerim uyuşması daha sıcak bakmama neden oldu.

25 YILLIK SİYASİ TECRÜBEMİZ VAR
Her adayımızın kendine özgü özellikleri var. Üstün nitelikleri var. Öne çıkan yönleri olduğu gibi eksi yönleri var. Ama ben diğer adaylara göre biraz daha şanslı hissediyorum kendimi. Siyasete göre onlardan daha tecrübeliyim. Bu şehirde 25 yıllık siyasi tecrübem var. Belli şeyler kazanmış bir insanım. Geçmişte siyaset yaptığım partim bugün siyaset sahnesinde yok. Şu da bir gerçek ki CHP’nin açtığı misyon, “Biz her kesimin partisiyiz. Eski ANAP’lısından DYP’lisene kadar herkese kapımız açık” Siyaset yapma şansı tanıdıklarını dile getiriliyor. Dolayısı ile bunlar bir araya geldiğinde ben siyaseten işin rengine baktığımızda ben onlardan ön de görünüyoruz. 

İTHAL ADAYLARDAN ZİYADE KENDİ ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI
Trabzon bana göre ithal adaylardan ziyade Trabzon’un çocuklarına sahip çıkması lazım. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Sokağında, bahçesinde yaşayarak bugünlere geldik. Partimiz fırsat verirse, seçmenimiz destek verir seçilirsek, Trabzon’da bundan sonra tespitlerimizi hayata geçirip, daha yaşanabilir daha huzurlu  kent haline getirmek istiyoruz. Yeteneklerimiz, kabiliyetimiz çerçevesinde yolumuza çıktık. Trabzon halkını ve Türk milletinin vereceği karara saygılıyız.

VOLKAN CANALİOĞLU ÇOK BAŞARILIYDI
Volkan abimizin döneminde, bir muhalefet partisi belediye başkanı olmasına rağmen, kendi meclisi de muhalefet olmasına rağmen çok başarılı işlere imza attı. Trabzon’un çöp sorunu vardı, bunu ortadan kaldırdı. Hükümetin desteği ile birlikte tabi ama bu iradeyi gösterdi. Şimdi çokça övündüğümüz Zağnos ve Tabakhane dönüşümü. 2 binin üzerinde evi hiçbir vatandaş mağdur edilmeden yıkıldı. Birinci etap denilen kısım hemen yapıldı. Bu dönem hala 2. Etabı bitiremediler. Hala 2. Etaba vatandaş girişi serbest değil. Ondan önce bitmiş vaziyetteydi.

RAMAZAN’IN MANEVİ HAZZINA UYGUN ETKİNLİKLER YAPILACAK
“Ramazan da işin çılgını çıkaracak şekilde, değil o alan genişletilerek daha huzurlu bir ortam yaratılacak. İnşallah o alan genişleterek daha huzurlu,  Ramazan’ın daha manevi hazzını alabileceğimiz; şarkıcıların gelip, insanların fuar mantığı ile iş yerinde satamadığı barakalarda satıldığı şeylerden çıkarıp gerçekten Trabzon’un ismine yakışır bir atmosfer şekilde Ramazan’ın manevi hazzına uygun etkinlikler yapılabilir”

ÇÖMLEKÇİ PROJESİ HALA ORTADA YOK
Uzunsokak’ın Trafiğe kapatılması ciddi bir sorundu. Şuan da kapatılmış haliyle bile insan trafiğine hizmet veremez durumda. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi düzgün konferans yapılabilecek duruma sahip değilken, şimdi çokça salonları ile bu noktada ki eksikliği büyük ölçüde cevap veriyor. Ancak verilen sözlere bakıyorsunuz, Çömlekçi dönüşüm projesi hala ortada yok. Zaten yıkılma aşamasında olan binayı yıkmasalardı orada oynayan çocukların hayati tehlikesini yaratacak bir binaya yıktılar. Yıkmasaydı bina kendiliğinden yıkılacaktı. Ancak Çömlekçi projesi yok. Teleferik projesi yok.