Trabzon’da 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, adaylar saha çalışmalarına start verdiler. Bu adaylardan biri olan CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, kendi mahallesi olan Boztepe Mahallesi’nde semt pazarında vatandaşın sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı. Akyüz’ün esnafın içerisinde bulunduğu durum hakkındaki ilk izlenimleri ve olası çözüm önerileri şöyle…

EKONOMİK SIKINTI TEZGAHA YANSIMIŞ

Esnaf yorgun, neşeli değil, ekonomik sıkıntı esnafın tezgahına da yansımış. Buradaki fiziki koşullar hizmeti engelliyor ve konforlu bir ortamları yok. Bunlara destekler vermemiz lazım bir takım aparatlar aracılığıyla. Pazar yeri akşama doğru çok karanlıklaştırıldığından bahsediliyor… Boztepe benim mahallem, Boztepe’nin çok ciddi sorunları var. Pazar yeri bunun en hafifi diyebileceğimiz yer. Boztepe’nin bir liseye ihtiyacı var. Nüfusu 70 bin olmuş… Eskiden Trabzon’un 100-120 bin nüfüsu varken, kapalı spor salonları, Avni Aker stadı vardı. Şimdi mahalleler 100 bin nüfuslara ulaşmış, fakat spor alanları yetersiz, büyük mahallelerin karakol eksiği var… Bunlara eğilmek gerekir.

MAŞATLIK YOLU YENİDEN PLANLANACAK

Boztepe’nin en büyük sorunu yol. Maşatlığa inen bir yol var, o yolun yeniden planlanması lazım. Öncelikle bir kere Boztepe’de ailelerin, gençlerin yaşadığı alanlarda çözümlenmesi gerekir.

KIRSALDA GERİYE DÜŞMÜŞ ÜRETİMİ TEŞVİK EDECEĞİZ

Trabzon’un 38 tane köy özelliği olan kırsal mahalleleri var. Bu mahallelerde şöyle bir projemiz var. Tarım ve hayvancılığı destekleyip, üretimi teşvik edecek projelerimiz var. Köyde yaşayan ailelerin çocuklarının birçoğu işsiz güçsüz. Ceplerinde paraları yok. Bizim projemizde, kırsalda hayvancılık yapan vatandaşın belediyenin sağlık kontrolünden geçmiş sütünü kent merkezinde vatandaş satın alabilecek. Bu yolla bir vatandaş sağlıklı besine ulaşabilecek, ikincisi kırsalda geriye düşmüş bir üretimi teşvik etmiş olacağız.

Biliyorsunuz Trabzon’a gelen turistler Trabzon yağı, Trabzon peyniri alıp gidiyor. Bunu belediye kontrolünde yaparsak vatandaş o üretimi daha bilerek isteyerek yapar. Tabii kırsalımızın çok eksikleri var. Yol eksikliği var.  Abuk sabuk 18 uygulamaları ile insanları mağdur etmeyeceksiniz,  o dengeyi kuracaksınız ve o yolu insanlara ulaştıracaksın ve oradaki arsa sahibini de mutlu edeceksiniz.