61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon'da Ortahisar için belediye başkan adayı olarak Mehmet Salih Akyüz'ü açıklandı.

61saat'in haftalar öncesinden haberleştirdiği Akyüz ismi, Trabzon'un kilit ilçelerinden en önde geleni Ortahisar'ı AK Parti'den alabilmek için 31 Mart'a kadar mücadele verecek.

SALİH AKYÜZ KİMDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon'da Ortahisar için belediye başkan adayı olarak Mehmet Salih Akyüz'ü açıklandı.

CHP Trabzon Ortahisar'da ilk Belediye Başkan aday adayı Salih Akyüz olduTrabzon'un Of ilçesinde doğan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Akyüz mimarlık yapmaktadır. 30 yıldır kendi firması olan Serander Mimarlık firması ile birlikte faaliyet göstermektedir.  Akyüz bir süre önce basın karşısına çıktığı aday adaylığı sürecinde kendisini şu sözlerle tanıtmıştı:

“Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım bu şehirde;  okudum, çalıştım, mesleğimi yaptım, evlendim ve çocuklarımı yetiştirdim... Bu şehir öyle özel bir şehir ki, insanın ruhuna işler… Şiirlerinde şarkılarında, Uzunsokak’ı, Ganita’sı, Boztepesi, Faroz’u, limanı, sisli dumanlı dağları, rüzgarı, çisil çisil yağmuru vardır ve keyifle usulca ıslanırsın... Horonu vardır gözbebeği Trabzonspor’uyla bütünleşen. Kopamazsın, ayrılamazsın, gidersin de unutamazsın.  Kısacası hep aklında kalır bu şehir. Urlaya 6 ay sonra taşınmayı düşünen genç bir arkadaşımın dediği gibi, “Ben şimdiden özlemeye başladım abi” dersin, ayakların geriye çeker” ifadelerini kullandı.  Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Akyüz, “Ben de arkadaşlarımın yoğun teşviki, desteğiyle, geçmişi, karakteri özel ve güzel olan bu şehrin kendi değerlerini yükseltmesine, ileriye gitmesine, daha mutlu, daha yaşanılabilir bir kent olmasına kendi birikimlerimiz ve vizyonumuzla katkı vermek, hizmet vermek için Ortahisar Belediye Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğumu açıklıyorum. Seçim sürecinin, Trabzon’umuz ve ülkemiz için hayırlı olması dileğiyle..  Şehrimin bütün insanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum”