Beraberindeki belediye meclis üyesi adayları ile Ortahisar’ı karış karış gezen Belediye Başkan Adayı Akyüz, sanayi bölgesindeki temaslarının ardından, “Bir değişim olacak, gördüğümüz budur. Bizim dertlerimiz ortak, neden kavga edelim ki? İnsanlarımız bizi yönetenlerin kutuplaştırıcı zihniyetinin artık farkında, biz inanıyoruz ki; 31 Mart ülkemiz için ve Trabzon’umuz için yepyeni bir başlangıç olacak, Trabzon kucaklaşacak, Türkiye kucaklaşacak” dedi.  

Sanayi sitelerinin yeninden elden geçirileceğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Görüyoruz ki; sanayi sitelerinde çok farklı meslek gurupları iç içe hizmet veriyor. Ahşap doğramacı da var, keresteci de, kaportacı da, ağır iş makinelerinin bakım hizmetleri de… Daha düzenli sanayi sitelerine ihtiyaç var. Sanayi esnafının yüzde 95’i kiracı durumuda ve kendilerine ait iş yerlerinin olmasını istiyorlar. Trabzon’un güney tarafında araştırmalarımızı yapıyoruz. İyi planlanmış, sistemli ve  sanayi esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte sanayi sitelerini kuracağız. Beklenti budur ve biz bunu yapacağız.  Derdimiz; esnafı rahatlatmak,işini ve üretimi çoğaltmaktır. İş olunca yüzler daha çok güler. Ancak yeni sanayi sitesi kurulana kadar, mevcut şartların; aydınlatması, alt yapısı, tabelaları, araç parkları ve görünümü gibi sorunların da mutlaka iyileştirilmesi gerekir” diye konuştu.

 Trabzon’un, turizme bağlı ticaretini geliştirecek birçok zenginliğe sahip olduğunun altını çizen Belediye Başkan Adayı Akyüz, “İnsanlarımızla güzel, sıcak bir iletişim kurduk. Ekonomik ve sosyal sıkıntılar ağırlaşmış durumda. Ama yine de biz el sıkıştığımız insanlara diyoruz ki, “Bu şehrin kendi karakteri var, kendi zenginlikleri var. Biz hep birlikte ortaklaşa hareket edebilirsek, güzel planlar yapabilirsek, sorunları birlikte aşabiliriz” dedi.