Önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan ve down sendromlu çocukların da çalıştığı Ballim Kafe’yi ziyaret eden CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, çocuklarla kucaklaştı ve aileleriyle uzun uzun sohbet etti. Akyüz, “Zihinlerdeki engeli ortadan kaldırırsak, diğer engellerin önemi kalmaz. Yeter ki yürekler de engel olmasın. Bugün burada çocuklarımızın gözlerinden yansıyan mutluluklarına şahitlik ediyoruz” dedi. 

Trabzon’un her noktasının engelli vatandaşlara göre dizayn edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Kalplerinde hiç kötülük bulundurmayan, yargılamayan, sevgiyle kucaklayan, dostlarımız, dost canlısı down sendromlu kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Beraber olduğumuzu onlara daima hissettirmeliyiz. Sıcak kalpleri ile bizleri misafir eden kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Engelli-engelsiz, bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse bugün 'Ben engelli değilim' diye böbürlenmesin, hepimiz engelli adayıyız. Onun için empati yaparak yaşamalıyız ve engelli kardeşlerimizi anlayarak onlara yardımcı olmalıyız. Hizmet noktasında olan bizler de kentimizin her noktasını onları düşünerek dizayn etmeliyiz.” dedi. 
 
Konuşmasının sonunda engelli gençlerle fotoğraf çektiren Akyüz, ve diğer misafirler gençlerin servis yaptığı ikramlardan tattı.