BOZTEPE’YE ŞELALE PROJESİ 
“Boztepe Şelale Projesi” Çömlekçi- Arafilboyu-Meydan bağlantılı turizm aksı ile şehrimize yepyeni bir vizyon katacaktır. Hayata geçirildiği takdirde Trabzon’un turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak, ayrıca 25 bin kişilik istihdam alanı oluşturacaktır. Değirmendere vadisinden derivasyon tüneliyle Boztepe’ye getirilecek su, yaklaşık 90 m yüksekten şelale şeklinde akıtılacak, akıtıldığı yerde gölet oluşturulacaktır. Bu alan; yürüyüş parkurları, bitki müzesi, dinlenme alanları, su parkurları, seyir terasları gibi birçok aktivite ile zenginleştirilecektir. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Atıl hale getirilen Çömlekçi ve Arafilboyu mahallelerimizi bu projemizle turizm merkezi haline getireceğiz” 

AKYAZI YAŞAM ALANI
400 bin metre kare Akyazı’da Dolgu Alanı’nı yılda sadece 20 maç günü kullanıyoruz. Akyazı Yaşam Alanı projemizle dolgu alanı 365 gün/gece kullanılabilecek. Akyazı dolgu alanında denize yakın alanlar halka açılacak. Denize girilebilecek kumsallar oluşturulacak. Akyazı Yaşam Projesi, vatandaşımızın keyifli vakitler geçireceği, yeme içme mekanlarının bulunduğu, ışıl ışıl dönme dolap heyecanının yaşanacağı, haftanın her günü değerlendirilen marka bir alan olacak. Bu projemiz de şehrin turizmine ve istihdamına hizmet edecek önemli bir projedir. 

-TANZİM SATIŞ ÇÖZÜM DEĞİL, SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA ÖNCELİĞİMİZ
 (BU KONUNUN ÜZERİNDE BİR PATLAK OLARAK YER VERMELİYİZ) 
KIRSALDA KALKINMA -ATA TOHUMLARI İLE ORGANİK TARIM -ORTAHİSAR HALK SÜT
Köylerde üretim azaldı, hayvancılık ve tarım bitme noktasına geldi. Çiftçimiz ürününü maliyetin altında satınca ne yapıyor üretim yapmaktan vazgeçiyor. Böyle olunca kırsaldan şehirlere göç devam ediyor. Ortahisar Halk Süt Projesi ile bu göçü tersine çevirmeyi hedefliyoruz. Belediye garantisiyle vatandaşımızın sütünü peşin parayla evinden alacağız ve halkımıza doğal sütü ulaştıracağız. Kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticiyi böyle teşvik edeceğiz. Yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam edecek büyük bir proje ile hem kırsaldaki yurttaşımız kazanacak hem de vatandaşımız şehirde sağlıklı, doğal ürüne kolayca ulaşacak.


Kırsalla ilgili bir projemizde; YENİDEN ORGANİK TARIM. Ortahisar’ımızın 38 mahallesi doğal yapısı itibariyle köy niteliğindedir. Bu alanlarda ata tohumu ile yeniden doğal Karadeniz Mısırı, domatesi, salatalığı ve fasulyesi gibi tarım ürünlerinin yetiştirilmesine ve pazarlanmasına destek vereceğiz. Kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılığı; Kooperatif Sistemini belediye öncülüğünde yeniden kurarak, dayanışma içinde vatandaşımızın ekonomik kalkınmasına destek olacağız. Bu projemizle de 5 bin kişilik istihdam hedefliyoruz. 


ORTAHİSAR AKADEMİ İLE İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK
Trabzon ve çevresinde geleneksel el sanatları olarak, hasır bilezik yapımı, telkari, taş ve ahşap işçiliği, dokumacılık, bakırcılık, bıçakçılık, yorgancılık gibi sanatlar yapılmaktadır. Trabzon’un el sanatları, Trabzon’un turizmine hizmet ettiği gibi ticaretine de hizmet etmektedir. Ortahisar Akademi ile yerel el sanatları eğitimlerine öncülük yapacağız. Sanat, spor ve kentli kültürü gibi daha birçok alanlarda eğitim verilecek bir akademi kuracağız. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanabilecekleri bir alan yaratmış olacağız.  

MESLEKİ EĞİTİM DESTEK HİZMETLERİ 
Trabzon’da istihdam büyük bir sorun ancak bazı meslek guruplarında yetişmiş eleman açığı da var. Bu meslek guruplarında işveren çalıştırabileceği nitelikli işçi bulamıyor. Sanayi bölgelerinde bu sorunun yaşandığını gördük. Bu noktada Eğitim Destek Hizmetleri Merkezi’miz bir köprü görevi görecektir. İŞKUR ile birlikte çalışarak hangi alanda eleman açığı var ise o alanlara göre hizmet sektörü eğitimleri vereceğiz. Sanayi sitelerimizin fiziki şartlarını, çalışma koşullarını da iyileştireceğiz.  


TURİZM-FESTİVALLER-KÜLTÜR-SANAT 
4 bin yıllık tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan Trabzon’un turizmde bu kadar geri kalması yönetimlerin başarısızlığıdır. Turizmin canlandığı şehrimizde istihdam da artacaktır. Bu canlılık gençlerimize umut aşılayacaktır.  Trabzon’u kültür, sanat ve festivaller şehri yapacağız. Sokaklarımızdan başlayarak, tarihi eserlerimizin görünürlüğünü arttıracağız ve tarihi eserlerimizi parlatacağız. Her ay farklı bir festivalle yılda en az bir tane büyük bir festivalle şehrimize hem yerli, hem de yabancı turistleri çekeceğiz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bahar şenlikleri çok güzeldi. Şenlikler de bu işin bir parçası olacaktır. Trabzon’a, ulusal yarışma projesiyle elde edilecek opera-tiyatro binası kazandırılmasında öncü olacağız. Ayrıca şehrimizdeki sanat galerinin sayısını arttıracağız. Şehrimizin maketinin de içinde sergilendiği BÜYÜK KENT MÜZESİNİ Trabzon’a kazandıracağız. Sanatla uğraşan derneklerimize salonlarımızı ücretsiz tahsis edeceğiz, sanatımızın ve sanatçımızın her zaman yanında olacağız.

ONKOLOJİ HASTANESİ İLE YENİ İSTİHDAM ALANI YARATMIŞ OLACAĞIZ
Pazarkapı'da 49 milyon TL'ye mal olan Ortahisar yeni belediye hizmet binasını kendimiz için kullanmayacağız. Trabzon'un acilen Onkoloji Hastanesi'ne ihtiyacı var. Bu anlamda yeni yapılan belediye hizmet binasını hastane olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz.
Halkımızın önceliklerine göre hizmet anlayışının gereği olarak çok önemli bir ihtiyaç olan kaliteli sağlık hizmeti verilmiş olacak. Elde edilecek kira gelirini projelerimizi hayata geçirmekte kullanacağız.   
Onkoloji Hastanesi özellikle Pazarkapı ve Maraş Caddesi devamındaki Kalekapı’ya kadar olan alanda ticareti de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu bölgeye ve ticaretine yepyeni bir hareketlilik kazandıracaktır. 

SPOR ŞEHRİ TRABZON’DA ACİL İHTİYAÇLAR VAR
Trabzonlu gençlerin sporun her dalında müthiş yetenekleri var. Spor alanında yapacağımız yatırımlarla dünya çapında başarılı sporcular yetiştirebiliriz. ERDOĞDU VE ÇUKURÇAYIR’A 3 BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU YAPACAĞIZ. Semt sahalarını nüfusun yoğun olduğu mahallelere kazandıracağız. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu, Yavuz Selim Sahası’nı yerinde yeniden yapılmasını ısrarla isteyeceğiz. Şehirden uzak olmayan, ulaşılabilir bir yüzme havuzunu da Trabzon’a kazandıracağız.