CHP Ortahisar Başkanlığı Türkiye'nin son dönem gündemini bir basın açıklaması ile değerlendirdi. Ortahisar İlçe Başkanı Av. Mehmet Recep Arslantürk imzası ile yayınlanan yazıda 15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişimi lanetlendi, darbe girişimi sonucu ortaya çıkan birlik beraberlik ortamının değerine vurgu yapıldı. 

Arslantürk yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletine,milletine anayasasında belirlenmiş demokratik laik sosyal hukuk düzenine ve yasama yürütme yargı organlarına yapılmış darbe girişimini lanetlidiğini, bu büyük süikasti amacına ulaştırmadan önleyen askerlerimize polisimize milletimize siyasilerimize teşekkür ettiklerini kaydetti.
 
Bu girişim tüm siyasi partileri bir araya getirmiştir

Açıklamalarına; ''Demokrasiye cumhuriyete karşı yapılan bu girişim tüm siyasi partileri Gazi TBMM'sinde bir araya getirmiştir.Bu çok değerli sonucu hepimiz sahiplenmek zorundayız.Bu zeminden hareketle ne darbe ne dikta diyerek özgürlükçü demokratik Türkiye'mizi yeniden hep birlikte inşa etmeliyiz.Herkes düşüncelerini milletin önüne koysun birlikte konuşarak el birliği ile devletimize milletimize insanlığa olan görevlerimizi yerine getirelim.'' sözleriyle sürdüren Arslantürk, 24 Temmuz Taksim Manifestosu ile milletin hizmetinde ve emrinde olduklarını, hedeflerinin müreffeh barış içinde kardeşçe yaşanacak muasır medeniyetlerin üzerinde bir Türkiye olduğunun altını çizdi.