Boztepe Tünelleri ve Yalıncak Plajının görsellerinin yer aldığı paylaşımda Oyman, “Son zamanlarda Trabzon’da yapılan projelerdeki yanlışlar için söylediklerimize karşı savunmaların gelmesi normal, burada önemli olan ortak noktada buluşabilmek.
Ama kimse kusura bakmasın, yıllardır Trabzon’u yönetenler, bu kadar kötü imar ve kent görünümüne karşın “sabırlı olun” da dememeli. Çünkü Trabzon, uygulanan bir çok projeyle kültüründen ve doğal yapısından uzaklaştı. Bu duruma artık sabır kalmadı.” ifadelerini kullandı. 

Oyman, paylaşımına şu şekilde devam etti: 
“Kumun üzerine beton döktünüz mü? Döktünüz, üzerini ahşap kaplasanız ne kaplamasanız ne. Boztepe’yi delip viyadüklerini diktiniz mi? Diktiniz, şimdi üzerini yeşillik kaplayacaksınız. Bunu yapanlara ilk önerim; bir şeyleri yaptıktan sonra üzerini kapatma çabasından artık vazgeçin. Üzerini kapatmaya ihtiyaç duymayacak, geleceği de düşünen adımlar atın.
Alt yapı çalışmalarını ise bizler de taktirle karşılıyoruz ve bu gerekli ve önemli çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat farklı konularda da yapılan eleştirelere karşı bile “ama alt yapı çalışmalarını yapıyoruz” dedikçe olay basitleşiyor; ikinci önerim konumuzla ilgisi olmayan şeylerle savunma yapmayın.
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak; halkın parasını savurmayan, projelerde doğanın, şehrin gelecek dengesini alt üst etmeyen ve ortak aklın hakim olduğu bir anlayışı savunuyoruz”