Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Moloz mevkiinde bulunan Avrasya Hanımeli Pazarı’nı ziyaret ederek esnafın dertlerini dinlediler. 

BİZİ BURADAN ÇIKARABİLMEK İÇİN YOLLARIMIZI KAPATIYORLAR
Moloz’da çöplük alanda 60 milyon liraya mal olacak cami projesi için Avrasya Hanımeli Pazarı’nı kaldırılacaklarını söyleyen esnaf büyük sıkıntı içinde. Proje kapsamında pazarın önünde kazı çalışmaları başlayınca Avrasya Pazarı’na giden yolu da kapattılar. Birçok esnafın ekmek yediği pazarın kapatılmasına tepkili. 
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na derdini anlatan bir esnaf, “Yetkililerin bizlere önce iş ve ekmek sağlaması gerekirken 353 esnaf ve aileleri ile birlikte yaklaşık binden fazla vatandaş mağdur edilmektedir. Sesimizi duyuracak her hangi bir merci bulamıyoruz. Bizi buradan çıkarabilmek için yollarımızı kapatıyorlar” dedi. 
Bir bayan esnaf ise Başkan Ömer Hacısalihoğlu’na, “Eğitim dışında gündemi boş şeylerle meşgul ediyorlar. Mücadelemizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Vazgeçmeyeceğiz. Bizleri ve ailelerimizi ağlatarak sevap kazanacak camiyi nasıl yapacaklar.”

BURAYI ESNAF KENDİ ÇABASIYLA YAPTI
Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci, “Bıçak kemiğe dayandı. Bıçak kemiği geçtiği zaman tavrımız daha farklı olabilir. Biz bunu yapmak istemiyoruz halklı iken haksız olmak istemiyoruz” diyerek sıkıntılarını anlattı.
Biz bu çöp yığınının üzerine bütün esnaf kendi çabası ile dükkanlarını yaptığını belirten Muzaffer Beşinci, “Kimi altınını, kimi arabasını, arazisini satıp hatta iki esnafımız mezar yerini satarak kendi çabasıyla burayı yaptı. Tam para kazacak duruma gelince akıllı kavşak, cami gibi projelerle bizi mağdur ediyorlar” dedi. 

İŞSİZLER ORDUSUNA BİZİM KATKIMIZ OLMAMALI
İnşaat başlayınca yolumuzu kapattılar diyen Muzaffer Beşinci, “Umudumuzu kaybetmedik, hala kavgasız, sağduyu ile sorunun çözüleceği inancımızı sürdürüyoruz. Bizim pazarımız Türkiye’nin bir çok yerinde bilinir. Biz bu işin sosyal boyotunu çok önemsiyoruz. İşsizler ordusuna bizim katkımız olmamalı. Bu proje belediye meclisine geldiğinde onay verenlerin neyi hesapladığını anlamak mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

PAZAR ETRAFI KUŞATILMIŞ, GİRİŞİ KAPATILMIŞ
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, Moloz mevkiinin çöp alanı olduğunu ve çöp alanında imar yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ömer Hacısalihoğlu, “Orası çöplük alanı ve altında metan gazı var. Böyle büyük inşaatların böyle çöplük dolgu alanlarına yapılması son derece sakıncalı ve tehlikeli. Ayrıca yer gösterilmeden esnafın çıkarılmasını da doğru bulmuyoruz. Pazar etrafı kuşatılmış, girişi kapatılmış. İnsanlar buradan ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Mağduriyetlerini anlıyoruz bu konunun takipçisi olacağız” dedi.