Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atmaya kalkmayın diyen Başkan Güzide Uzun, “Ülkeyi yöneten iktidarın yerelde temsilcileri olanlar toplumu ajite edip tansiyonu yükselterek partimizi sözüm ona hedef haline getirmeye çalışmaktadır. Genel Başkanımız’ın çok açık ve yalın bir dille söylediği gerçekler kendilerini rahatsız etmektedir. Bu ülke hepimizindir ve biz geçtiğimiz bu zor günlerde terör örgütlerinin tamamına terör örgütü derken bunu AKP il başkanının teyit ettirmesine ihtiyacımız olmadığını söylüyoruz. 
Biz Kobani’ye verilen geçiş izni verenleri unutmadık, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasında PYD ile yapılan ortaklığı unutmadık, çadır mahkemelerini unutmadık. Salih Müslüm’ün kırmızı halılarla karşılanmasını unutmadık” diye konuştu.

KIRMIZI HALILARLA KARŞILADINIZ
Başkan Güzide Uzun, “Sayın Genel Başkanımız’a dün AKP sözcüsü bir yanıt verdi. ‘Devlet görüşür de, devlet döver de…’ Devlet ciddiyetinde teröre karşı duruş açık ve net olur. Popülist politikalar sadece halkı geçici olarak sindirme yöntemidir. Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘PYD terör örgütüdür’ dediği kararına karşın aynı günlerde PYD terör örgütünün lideri Salih Müslüm Ankara’da ağırlanmıştır. Bunun cevabını veremeyenler CHP ile uğraşmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Ama unutmasınlar ki halkımızın bu söylemlere kulakları tıkalıdır.” 

Başkan Uzun, “Şehitlerimizin cenazelerinin naklinde ekranlardan geçen alt yazı, düştükleri durumun ne kadar içler acısı olduğunu anlatmaktadır. Yazı şöyledir, ‘Şehit cenazeleri yeni açılan kavşak ve duble yollar sayesinde artık daha kısa sürede memleketlerine ulaştırılıyor.’ İşte bu şehide ‘kelle’ diyen anlayışın ta kendisidir” dedi. 

Başkan Güzide Uzun devamında CHP’li Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcımız Umut Oran’ın istifasının nedenini Haydar Revi’nin yandaş gazetelerin haricindeki gazetelerden okumasını önererek,  “Umut Oran’ın istifa nedenin terör örgütü PYD İle ilgili olarak Sosyalist Enternasyonal’in yayınladığı bildirinin içeriğinde net olarak ifade edilmemesi ve hazırlanan bildirinin kendisinin bilgisi dahilinde olmadan yayınlanmasıdır” ifadelerini kullandı.