61SAAT SİYASET - Cumhuriyet Halk Partisi, Bayramın ikinci gününde buluştu. CHP İl Binasında düzenlenen Bayramlaşma törenine CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Beşikdüzü Belediye Başkanı  Ramiz Sungur, Akoluk Belde Belediye Başkanı Atilla Çavdar,  İl Başkanı Yavuz Karan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, CHP eski Trabzon Milletvekili Şevket Arz, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma töreninde ilk olarak konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Geçmiş ile söylenen arasında bir fak yok. Türkiye 3 yıldır aynı yolda patinaj yapıyor. Aynı şeyleri söylüyoruz. Eskiden Ramazan ayı bayramlar siyasetin yapılmadığı hoşgörünün günleriydi. Ramazanlar kendine özgü anlayış içinde kutlanırdı. Bu Ramazanlar özellikle akşamdan düzenlenen iftar sofraları sayın Başbakanın kin sofralarına dönüştü.

Siyasete alet edildi. Gelinen noktada Ramazan bitiyor siyasi alanlara hep beraber çıkacağız, her noktaya hep beraber ulaşacağız. Türkiye daha iyi bayramları, hukukun yok sayılmadığı, PKK elebaşlarının tanık olmadığı, Genelkurmay Başkanlarının tutuklu olmadığının mücadelesini vereceğiz. Hukuk siyaset aracılığı ile katlediliyor. Biz CHP’liler olarak sonuna kadar direneceğiz.

Devlet eliyle terör yapılıyor. Önümüzde ki yerel seçimler bizim kendimizi göstereceğimiz alanlardır. Top önümüze düştüğümüzde gol yapmak görevimizdir. Yerel seçimler CHP’nin iktidara ilk adımı olacaktır” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Canalioğlu ise, “Bayramları siyasete karıştırmadan, insanlara sevgiyle yaklaşarak bayramları kutluyoruz. Ama gelinen noktada bu yıl ki ramazanlar AKP iktidarı tarafından siyaset alanlarına çevrildi. Sayın Başbakan her iftar yemeğinde CHP’ye itham eden yüzde 50 diye ayıran bir anlayış ile Ramazan’ı siyasete alet etti.
Biz insan özgürlüğünden ve ülkemizin milli beraberlik anlayışından yanayız. Bu yerel seçimde sağ duyulu insanlar CHP’ye destek verecek ve ardından genel seçimde CHP’yi iktidara taşıyacaklardır.

AKP’ye 3 dönem oy verdiniz yaşantınız da ne değişti. Eşiniz temizliğe beyiniz taşeron firmalara mı gidiyor. Bu soruları mutlaka AKP’ye oy veren insanlara sormak lazım.
Suriye’de bırakın muhaliflerin iktidara karşı mücadelesini, kendi içinde mücadeleye başladılar. Sayın Başbakan bunlardan söz etmiyor. Türkiye’nin gerçek gündeminden hiç söz yok. Bu anlayış içerisinde AKP’ye oy veren insanlara bunu sormak lazım. Gittiğimiz her yerde bunu sormanız lazım. Esnaf çok daha iyi duruma mı geldi, yoksa icralık mı oldu.

Ülkenin milli beraberliğini düşünen etnik ayrımcılık yapmayan insanlarız. Türkiye gündemini çok iyi algılayarak onları köyde ki şehirde ki insanlara anlatmamız lazım.  Türk insanı bunu çok iyi anlayacak ve gereğini sandıkta yapacaktır.

5 yıldır Silivri’de süren davada herkes ağır cezalar aldı. Bu toplum vicdanında yer buldu mu. Kalp düşünce bir olmalı. Söz farklı, kalp ve düşünce farklı olunca kamu vicdanında yer bulmuyor. Bugün huzur içinde yaşamak varken insanları bölmek neden. AKP iktidarı sürekli CHP’lileri çatıyor. Bu mahkemeler size de lazım olacak derken tehdit ediyor. Elbette mahkemelerin verdiği karara saygı duymalıyız. Ama mahkemelerin verdiği kararlar toplum vicdanında yer bulması gerek. Ama yer bulmayan kararlar tarih boyunca tartışılır

Birlik ve beraberlik içinde öncelikle yerel seçimlerde ardından da genel seçimlerde iktidar olmamız lazım” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM