CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in katılımıyla bayramın 2’nci günü CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda partilerle bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, hayır bloğunu genişleteceklerini söyledi. 

Eylül Dünya Barış Günü Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk geldiğini söyleyen Başkan Güngör, “ Dünyada ve ülkemizde barışa çok ihtiyacımız var. Bu yüzden hem dünyada hem ülkemizde hem de parti içinde daha çok sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşliğe ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Ülkenin Yüzde 80’i Hak Hukuk Adalet Diyor Güngör konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ülkemizde yaşananlar ortadadır. 21. Yüzyılda halkın yüzde 80’i Hak, hukuk, adalet diyorsa, ortada ciddi bir sorun vardır. Partimizin özellikle referandum süreciyle başlayan adalet arayışlarıyla sürdürdüğü politikalar halkımız tarafından kabul görmeye başlamıştır. Hayır bloğunu daha da güçlendirecek 2019’a hazırlanmak gerekmektedir. CHP olarak en sade üyelerinden, en üsteki Genel Başkanımıza kadar buna hazırız. Çalışmalarımız bu eksende sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Güngör, “Bayramlar sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve kardeşliğin tesisi ve güçlendirilmesi için önemli gündür. Hepinizin bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, nice bayramlara diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Adalet Yürüyüşünün Etkileri CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise, tüm halkın bayramını kutlayarak söze başladı. Son bir yıl içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye yaymış olduğu politika herkesin yüreğinde hem bir umudun yeşermesinde hem de büyük bir su serpilmesine neden olduğunu belirten Haluk Pekşen, “Türkiye büyük bir kutuplaşmaya, büyük bir gerginleşmeye giderken başlatılan Adalet Yürüyüşü siyasetin her renginden insanlarla birlikte evet bu ülkede zaman zaman da aklı selim hakim olmaya başladı.

 Orada Umut Vardı

Orada bir umut vardı. Bu ülke Suriye gibi, Libya gibi, Irak gibi bir tuzağa düşmeyecek. Bu ülkede kardeşlik, barış her şeye rağmen hakim olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemi büyüklüğü o Adalet Yürüyüşü ile ortaya çıktı. Gördüğüm şey şu yalnızca Türkiye’de değil. Dünyanın her tarafında da Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin temel lokomotifi olduğu, iktidarda olmasa bile felsefesinin Türkiye’yi 21’nci yüzyılın sonrasına da taşıyacak ana felsefe olduğuna da herkes hem fikir oldu. Onlarda Fark Etti  Ne acı, ne enteresan ki iktidar partisi çok ağır bir deneyimden sonra özellikle 15 Temmuz olayından sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve o parti felsefesinin Türkiye nasıl kucakladığını ve çözümün temel reçetesinin orası olduğunu fark ettiler Ne zaman köşeye sıkışsalar Mustafa Kemal Atatürk, ayakları düz bastığı anda Gazi Mustafa Kemal oluyor. Ama kamuoyu, toplum her şeyi gördü ve reçeteyi biliyor. ” diye konuştu.

Sistematik Bir Göç

Politikası Karadeniz Bölgesi uzun bir dönemdir sistematik şekilde bir göç politikasına tabi tutulduğunu söyleyen Haluk Pekşen, “Milletvekili sayısı 600’e çıktı yani 50 arttı Trabzon’da bir tek vekil artmadı. İnanılmaz bir göç giderek daha fazla bu bölgeyi tehdit etmeye başlayacak. Şu anda Karadeniz bölgesinde, Karadeniz insanını yine de en az duygusal olarak bu bölgeye bağlı kılan Fındık tarım ürününün uğradığı sonuç giderek bölgesel bağları da zayıflatacak. İnsanlar Ankara’dan, yurtdışından İstanbul’dan, ona sağlayacağı bir ekonomi değil, fındık hasadını bir vesile kılarak buraya gelerek köklerini devam ettirme gayreti içerisinde idi. Ama şimdi onun da bir vesile olmaktan çıkarıldığı bir devlet politikası olarak çok yaygın bir şekilde uygulandığı açık.

Ekonomik Bedeli Ağır Olacak

Küresel ısınmanın daha tehlikelisi Karadeniz’in Bölgesi’nde siyasi yok etmeyle yapıldığını belirten Haluk Pekşen, “HES’lerin bölgedeki iklim yapısını değiştireceği ve bunun da bölgedeki tarım ürünlerinin ciddi oranda etkileyeceği bunun sonucunda da burada verimli bir tarımın yapılamayacağını bilim insanları gırtlaklarını patlatarak defalarca kez dile getirdiler.

Fındık alanlarında çekim yaptık. Emin olun daldaki fındık miktarının neredeyse 10’da 9’u yanmış. Fındık tüccarları 42 randımanın üzerinde fındık kırmadım diyor. 42 randımanın fındık fiyatının 8 lira, 7 lira olduğu düşündüğünüzde 5-6 liraya hesaplarsanız 3 ton fındık toplayan bir aile açlığa mahkum durumdadır. Görünen şu ki Karadeniz Bölgesi bu 2017 yılını, 2018’in hasat dönemine kadar yaşanacak dönemi çok ağır geçirecektir. Ekonomik bedeli bunun çok ağır yansıyacak” diye konuştu.    

Milletvekilliği Yapmanın Anlamı Yok

Karadeniz Bölgesi’nde özellikle fındık konusunda iktidar partisine büyük tepki olduğunu belirten Haluk Pekşen, “Buradan şunu görüyorum. Önümüzdeki yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’da büyük bir başarı sağlaması son derece mümkün bir iştir. Buna inanmamız bu sahayı buna hazırlamamız bu başarıya uzanmamız için yeterli. Eğer önümüzdeki dönem içerisinde Trabzon’da bir Cumhuriyet Halk Partisi efsanesi estiremezsek hiç kimseyi başarılı saymam kendimde buna dahil.

Merkezin burada ki bir çok ilçeyi yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne belediye olarak kazandıramazsak buralarda nutuk atmanın milletvekilliği yapmanın, siyaset yapmanın hiçbir anlamı yok. Gelsin bunu başarabilecek yeni yüzler, yeni isimler geçelim arkalarına alsın götürsünler. Onun için saha şu anda her şeyi ile müthiş müsait.  Belediyeleri Alacağımızı Biliyorum Bunu Alacağız Kendi aramızda bu çekişme denilen neydü belirsiz, ne gerekçeye yaslandığını anlamadığım işlerden çıkalım. Bizim şu anda kendi ikbalimize değil memleketin ikbaline ihtiyacımız var.

Bence Trabzon’da tamda bunun ortasıdır. Şu Ortahisar ilçesini kaybetmeyi bugün Trabzon’da hazmedebilen, anlayabilen gerçekten bunu kendi idrakiyle kavrayabilen bir tane Cumhuriyet Halk Partiliye rastlamak mümkün değil. Bu harakiri. Ortahisar’ı kaybedilmesi harakirisi. Ama emin olun size şunu söylüyorum Trabzon’da en az 10’a yakın ilçeyi ilk yerel seçimlerde yeniden geri aldığımız gün Türkiye’yi de geri alma sürecinin başlatmış olacağız. Ben buna inanıyorum, ben bunu siyaseten söylemiyorum. Alacağımızı biliyoruz ve bunu alacağız.

 Buradan Bakanlar Kurulu Çıkar

Burada bunu yapabilecek zekada, kalitede, kapasitede müthiş bir potansiyel var. Şuradan Bakanlar Kurulu çıkar. Buna emin olun bu partinin genleri bu partinin kadroları o kadar yetkin o kadar dolu ki. Özgüveninize inanın. Kendinize inanın elinize su dökemeyecek insanlara ülkeyi teslim ettik. Evlere şenlik görüyorsunuz yaptıklarını. Onun için sizden rica ederim.

Bir olalım, birlik olalım, kararlı olalım ve mutlaka planlı olalım. Önümüzdeki yerel seçimlerde Trabzon’u bayram yerine çevirelim.  Bunu Cumhuriyet Bayramında Gösterelim Bunu Cumhuriyet Bayramı’nda ilk temellerini atalım.

Cumhuriyet Bayramı’nda  hepinizi bekliyorum. Özellikle rica ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’na tarihte eşi olmayacak kadar büyük önem vereceğiz Trabzon olarak. Cumhuriyet Bayramı’nda ne kadar Trabzonlu varsa, Türkiye’nin ve dünyanın her neresindeyse hepsini Trabzon’a davet ediyorum.

Gelsinler gerçekten Cumhuriyet’in Bayramı’nı Trabzon’da görelim. Hepinizden bu anlamda da destek bekliyorum. Ne kadar eşiniz, dostunuz, ahbabınız varsa bir inancı, bir ideolojiyi bir kararlılığı göstermek için Cumhuriyet Bayramı’nda hepinizi sahada, meydanda Trabzon’da bir çalıştayın içerisinde görmek istiyoruz. Buna destek verirseniz emin olun nasıl büyük bir adım attığınızı da o gün göreceksiniz.

Türkiye’nin her tarafındaki Trabzonlulara ulaşmaya çalışıyoruz siz de lütfen ulaşmaya çalışın. Partide bir göreviniz var veya yok hiç bunlara bakmayın rica ediyorum sizden. Hepiniz bu ülkenin ideolojisi, bu ülkenin geleceği için yarın çocuklarımızın yüzüne bakabileceğimiz bir bugün için görevliyiz ve ödevliyiz” diye konuştu.