61SAAT HABER SERVİSİ

Bayramlaşma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Trabzon Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanları'nın yanısıra partinin geçmişte Trabzon'dan aday gösterdiği eski milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Törene İl Başkanı Turgay Güngör'ün açıklaması ile başlandı. 

15 Temmuz sürecinde mağdur vatandaşlar bize geldiler

Güngör açıklamasına ilk olarak 15 Temmuz sürecinde yaşanan tutuklamaların niteliğine ve yöntemine vurgu yaparak başladı. Darbe teşebbüsü sonrası başlayan Fetö operasyonlarının üç halkaya ayrıldığını ve üçüncü halka adıyla tabir edilen; PDY'nin bankalarına bilmeyerek  para yatırmış, çocuklarını örgütün okul ve dershanelerine göndermiş 70 kadar vatandaşın CHP Trabzon'a yardım talebiyle geldiğini açıklayan Turgay Güngör, bu insanların kiminin AK Partili, kiminin MHP'li, kimisinin de siyasi görüşü olmayan bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapısından içeriye ayağını dahi atmamış insanlar olduğunu belirtti. CHP olarak bu tıynetteki insanların suçsuz olduklarına inandıklarını dile getiren Güngör, toplum olarak bu bireylerin de kazanılması gerektiğini vurguladı.

Okul isimleriyle ilgili açıklama

İl Başkanı Güngör, geçtiğimiz günlerde ülke ve Trabzon gündemini meşgul eden okul adlarının değiştirilmesi konusunda kamuoyunda çıkan CHP Trabzon sessiz kaldı haberlerini de kesin bir dille reddetti. İlk önce bu konuda ülke genelinde yapılan girişimleri sıralayan Güngör, daha sonra il başkanlığı nezdinde kararın alındığı günün hemen ertesinde Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile yaptıkları görüşmeyi aktardı. Önemli olanın bağcı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu vurgulayan Güngör, karardan dönülmesinde emeği geçen herkese de teşekkür etti.  Bayramların getirdiği birlik beraberlik duygusuna dikkat çeken Güngör, bir birleşme halinin olduğunu fakat bunun yeterli olmayacağını; küskünlük ve kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini söyledikten sonra tüm partililerin, değerli Trabzon halkının ve basın mensuplarının bayramını kutladı.



Pekşen'den Sosyal adalet vurgusu: Başımızı yastığa koyduğumuz anda

Konuşmasına bayramların salt Türkiye'ye ve bizim dinimize ait olmadığını, başka dinlerden başka milletlerden her insanın bayramlarının olduğunu dile getirerek başlayan Haluk Pekşen, bayram kavramına madalyonun diğer yüzünden bir bakış getirdi. Pekşen 21. yüzyılla birlikte dünya genelinde yaşanan gelir adaletsizliğine ve refah seviyesinin içinde bulunduğu kötü duruma dikkat çekti. Doğu ile batı arasındaki yaşam standartları arasındaki uçurumun altını çizen CHP Trabzon Milletvekili, Afrika ve Amerika kıtasından verdiği eğitim, sağlık vb... gibi ihtiyaçlara ulaşım konusunda yaşanan adaletsizlik örnekleriyle gelir eşitsizliğinin modern çağın en büyük sorunu olduğunu ifade etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi uluslara ilham olmuştur

Verdiği örneklerin ardından, dünya tarihinde bu adaletsizlik düzenine karşı birçok mücadelenin verildiğini belirten Pekşen, bu mücadelelerin en büyüğünün Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu tarafından verildiğini görürsünüz dedi. CHP'nin ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyada eşitsizliğe ve adaletsizliğe başkaldırıda bir ilham olduğunu vurgulayan Haluk Pekşen, Hindistan'da Gandhi, Pakistan'da Cinnah, Mısır'da Nasr önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin model olduğunu kaydetti. 

15 Temmuz hepimize düşünme fırsatı verdi

15 Temmuz'un herkese bir düşünme fırsatı verdiğini, Turgay Güngör'ün açıklamasında da bunu vurguladığını belirten Pekşen, CHP'ye her zaman başka değerlere sahip olan insanların da geldiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geneleneksel değerleri yaşatarak, toplumun bütün değerlerini koruduğunu vurgulayan Pekşen bu yüzden insanların CHP'yi birleştirici güç olarak gördüğünü ifade etti. 

Cumhuriyet Halk Partililer'in dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir özelliğe sahip olduğunu belirten Pekşen, bunun da fedakarlık olduğunun altını çizdi. Burda menfaat yok, burda saltanat yok, burada en büyük şey Cumhuriyet'in değerleri ve devrimleridir dedi. 

Cumhuriyet Halk Partililer'in dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir özelliğe sahip olduğunu belirten Pekşen, bunun da fedakarlık olduğunun altını çizdi. Burda menfaat yok, burda saltanat yok, burada en büyük şey Cumhuriyet'in değerleri ve devrimleridir dedi. Bayram vesilesi ile ortaya çıkan dostluk ortamı ile birlikte liyakat kavramına dikkat Trabzon Milletvekili, görevleri yarın hak edenlere verelim dedi.

Artık yenilmeyelim

Pekşen bayramlaşma töreninde ilginç bir uhdesinden de bahsetti. ''Önümüzde kısa süre sonra yerel seçimler gelecek, genel seçimler gelecek... Artık yenilmeyelim.  Futbol oynamayı ben de çok isterdim, ama Ali Kemal idoldü... Ben onun yanında ancak top toplayıcısı olabilirdim. Babam çok torpilli birisi beni de Trabzonspor'da oynatsın dersem, o zaman Trabzonspor'a sevda değil büyük bir ihane etmiş olurum. Onun için siyasi partilerde de görevler hiç farklı değil. Yarın da alamayabiliriz...
Önemli olan bu Cumhuriyet'in değerlerini ve devrimlerini yaşatacak olan kadroları sıkı sıkı tutup, bu halka o değerleri ve devrimleri yaşatmasıdır...



Türkiye'nin özeti Trabzon'dur

Konuşmasının sonunda Trabzon'a verdiği değere değinen Pekşen; ''Trabzon değişirse Türkiye değişir, Türkiye'nin özeti Trabzon'dur. Türkiye burdan başkalaştı. İktidar burdan verildi, ve iktidar burdan geri alınır. Onun için bizim diğer illerden daha farklı bir yükümlülüğümüz var. Bizim sorumluluğumuz daha ağır, yapacaklarımız daha fazla. İktidarı verdikleri gibi buradan geri alacağız. Bu Cumhuriyet'in, bu insanlık tarihinin en saygınlık kenti bunu başarır. Tarihte çok başarmış... Roma'da, Bizans'ta, Pontus'ta başarmış, Osmanlı'yı kurmuş, Cumhuriyet'i kurmuş bir kentten bahsediyoruz. Mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Sizinle siyaset yapmaktan gurur duyuyorum.'' dedikten sonra, tüm partililerin ve katılanların bayramını kutladı.