Dün düzenlenen toplantıda Beşikdüzü’nde alınması gereken önlemlere dikkat çekilirken konuyla ile ilgili bazı yazılı basına çıkan haberler ilgili CHP Trabzon teşkilatından açıklama geldi.
‘CHP Çark etti’ başlıklı haberlere isyan eden CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, ‘Beşikdüzü ilçemizde oluşan afet ile ilgili tartışmalar ile ilgili olarak yerel basına yansıtılan haberlerde partimiz, Milletvekilimiz tarafından kullanılmayan cümleler ile " CHP özür diledi", CHP çark etti "gibi haber başlıkları etrafında yorumlar yapılmaktadır. Bu açıklama olarak verilen haberlerin hiç biri doğru değildir. Gerek Milletvekilimiz, gerekse örgütümüz tarafından yapılan her türlü açıklamanın arkasında olduğumuzu, Beşikdüzü'nde yaşanılan afet ile ilgili kamu görevlilerinin kendi sorumluluklarından sıyrılmak amaçlı bir polemik ortamı yaratmaya yönelik adımlar ile kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini özellikle belirtmek istiyor’ ifadelerini kullandı.

BEŞİKDÜZÜ’NDE TELEFERİK HAFRİYAT DEPOLAMASI YANLIŞ YAPILDI

Beşikdüzü’nde teleferik projesinde hafriyat depolanmasının yanlış yapıldığını ifade eden Akaç, ‘Beşikdüzü halkının yaşadığı sorun da olayın doğal afet olarak tanımlanacak boyutu olmakla birlikte , alınabilecek teknik ve idari tedbirlerin zamanında alınmayışının da etkili olduğu bilimsel bir tespittir. Bu konuda teleferik inşa projesi kapsamında yapılan yol açma ve tesis alanı düzenlemeden kaynaklı hafriyatların uygun depo alanlarına depolanmayıp, gelişigüzel yüksek eğimli arazilere bırakılması, bu kontrolsüz hafriyatın da aşırı yağışlar ile dere yataklarına ulaşması, sorunun oluşmasında en önemli etkenlerden biridir. Bu görüş sayın Milletvekilimiz Haluk Pekşen ve örgütümüzün ortak görüşü olarak mütemadiyen toplumla paylaşılmasına rağmen, amacı bizce malum Haberler ile , açıklamalarımız saptırılmaktadır. Ne vekilimiz ne de örgütümüz yaptığı açıklamalar nedeniyle kimseden ne özür dilemiş ne de olayı yorumlama bakımından farklı bir değerlendirmeye gitmiştir. Olay teknik yorum ile izah edilen bir konudur. Kelimeler ile oynanarak , farklı yorumlar yapmaya çalışmak, sorumluların kendilerini bu durumdan çıkarmak çabasından başka bir anlam taşımadığını, biz biliyoruz. Buna da müsaade etmeyeceğimizi, Beşikdüzü halkının herhangi bir şekilde hak kaybına neden olacak, yaşanan olayın nedenlerini farklı muhakeme edilmesine yönlendirecek bir sürece müsaade etmeyeceğiz’’ dedi