İyi Parti'yle yürütülen ittifak görüşmelerinde anlaşma sağlayan CHP, ittifak temaslarının sonuçlanmasının ardından adayların belirlenme sürecinde hızlı bir trafik yürütecek. Ancak bugün Sabah Gazetesinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. 

Aday belirleme çalışmalarına hız veren CHP yönetimi ilk olarak daha önce 24 Aralık olarak belirlenen adayların netleşeceği Parti Meclisi toplantısının tarihi 18 Aralık'a çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise adaylarla görüşme trafiğini hızlandırdı. Önceki gün İstanbul'da adı aday olarak geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşan Kılıçdaroğlu'nun, ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanması ve Ankara adayının CHP'ye bırakılması üzerine yeniden Mansur Yavaş'ın adaylığını gündemine aldığı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun ısrarcı olduğu Yavaş'ın adaylığı konusunda ise partide "PM'den onay alamayabilir" sesleri yükseliyor. CHP İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 11 ilde İyi Parti'den aday çıkarmaması ve CHP'li adayı desteklemesi sözü alırken, 10 ili İyi Parti'ye bıraktı.

İyi Parti'ye bırakılan Manisa, Sakarya, Denizli, Balıkesir, Trabzon, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Samsun ve Kayseri'nin CHP'de değişim kurultayı isteyen ve partinin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'yi destekleyen iller olması dikkat çekti. Adını vermek istemeyen bir Parti Meclisi (PM) üyesi, bu illerin İyi Parti'ye verilmesinin arkasında İnce'nin olduğunu belirterek "Kılıçdaroğlu'nun bu değişimi isteyen illerin tamamını teslim etmesi partideki kavganın fitilini iyice ateşleyecek" dedi. (Sabah)