Millet İttifakı Trabzon cephesinde bugün şok bir gelişme yaşandı. CHP Ortahisar 1. Sıra Belediye Meclisi adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Müslüm Hamzaçebi, yayınladığı yazılı bir açıklama ile istifa ettiğini açıkladı. 
Belediye Meclisi Listeleri açıklandıktan sonra hakkında çeşitli iddialar dile getirildiğini ifade eden Hamzaçebi, “Partimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde, Ortahisar ilçemizin Belediye Meclis Üyeliği için ilk sıradan aday gösterilmiş olmam nedeniyle öncelikle partime, inanan, güvenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Geride kalan süreçte bir çok asılsız iddia ile karşı karşıya kalmış olsak da, hiçbir zaman bu tip tartışmaların içinde olmamaya özen gösterdim. 

Üniversite mezuniyeti sonrasında, Trabzon Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Mimarlar Odası Temsilcilik Başkanlığı, Ticaret Odası İnşaatcılar Grubu Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği yapmış olduğum ve  birçok projeyle emek verdiğim bu şehirde önceliğim her zaman şehrimizin gelişimine katkı sağlamak oldu. Elimden geldiğince şehrimiz adına doğru ve yanlışları dile getirmeye çalıştım. 

Bu bilgi ve tecrübelerimle, herhangi bir ayrıma, kayrılmaya ihtiyacım olmadığını belirtirken, bu gereksiz iddiaların daha fazla gündemde kalmaması, büyük bir emekle, siyasi ve mesleki anlamda en ufak leke olmadan bugünlere getirdiğim adımın tartışılmasına izin vermemek adına Belediye Meclisi Üyeliği adaylığımdan istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Şehrin doğru gelişimi için elinden geleni bundan sonra da yapmaya çalışacağını kaydeden Hamzaçebi, “Şehrimizin doğru gelişimi için elimden geleni bundan sonra da yapmaya çalışacağımı, ihtiyaç halinde her türlü bilgi ve tecrübemi isteyen herkesle paylaşmaya hazır olduğumu belirtiyor, partimizin zaferle tamamlayacağını umduğum yerel seçimlerin şehrimize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.