CHP Trabzon teşkilatları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Zorlu Grand Hotel'de bir resepsiyon verdi. CHP'lilerin ve STK'ların yoğun katılım gösterdiği gecede CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör önemli mesajlar verdi.

PEKŞEN "TARİH DEVRİMCİLERİ YAZAR"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen açıklamasında “ Dünya da ilk kez Magna Carta ile başlayan özgürlük ve direniş hareketinin geldiği noktayı hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlık tarihinde, insanlar özgürlük ve eşitlik için mücadele etmişlerdir ve mücadele hiç bitmemiştir. Dünyanın geçmişinde büyük dramlar yaşatan diktatörler hiç eksiz olmamıştır. Ama tarih hep direnenleri ve devrimcileri yazmıştır. Bugünü bize sağlayan, cumhuriyeti kuran, bu toprakları bize yurt yapan, o direnen, direnişin simgesi insanları sevgi ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. “



GÜNGÖR "İZİN VERMİYORLAR"

 CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise ” Yıllardır süregelen balo son yıllarda yapılamaz oldu. 1938  yılında son defa hem de hasta hasta katılmış olduğu balonun görselleri sizlere gösterilecektir. İçinde bulunduğumuz zamanda Atatürk alanlarına çelenk koymak, saygı duruşunda bulunmak, Cumhuriyet ve Demokrasi adına yapılan işler için izin almak gerekiyor. Uydurma gerekçelerle izin verilmiyor. Yoksa ülkemizdeki OHAL’in tek sorumlusu biz miyiz? Bugün bir arada olmamız eğlence, gülme amacı taşımıyor. Bu birlikteliğimiz cumhuriyeti ve değerini yok etmek isteyenlere ve istedikleri gerici diktatörlük düzenini kurmak için çabalayanlara karşı bir başkaldırıdır. Biz Cumhuriyet sevdalıları gerekirse canımızı ortaya koyup  buna asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Balonun sonuna doğru her sene geleneksel olarak kesilen Cumuriyet pastası kesildi.