Erdoğan, TMO’nun 1 Kasım’dan itibaren fındık alımana başlayacağını belirterek, “Levant kalite fındığın kilogramı 14 TL, Giresun kalite fındığı kilogramı ise 14.5 TL olacak. Kilo başına verilen 2 TL destekle üreticinin eline 16 veya 16.5 TL geçmiş olacak” diye konuştu.

Açıklanan bu fiyat üzerine CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun açıklamalarda bulundu. Açıklamaları “Atı alan Üsküdar’ı geçti” olarak nitelendiren Uzun “Tek adam fındık fiyatını 14 lira olarak açıkladı. Trabzon milletvekili Salih Cora ‘Üreticimizin yanındayız’ dedi.  Fındık konusundaki araştırma önergesine ret oyu verenler 500 bin ton fındığın 300 bin tonunun üretici tarafından tüccara düşük fiyata satılmasından sonra fındık fiyatını 14 lira olarak açıklayıp, çocuğunu evlendirecek olanlarla, okula öğrenci kayıt ettiren velilerle kısacası fındık üreticilerinin ve fındığı umut görenlerin dünyası ile dalga geçmişlerdir.” dedi.

Uzun açıklamasında “Fındık hasadına başlamadan evvel fiyatını bildiği günlerden geçen Türkiye şimdilerde AKP iktidarı sayesinde üreticimiz hasat yapıp tüccara fındığını sattıktan sonra fiyatını öğreniyorsa bunun sorgulamasını da yapacaktır. O nedenle şimdi tek adama kendi değimiyle sesleniyoruz ‘Atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmiştir.’” ifadelerini kullandı.