61SAAT HABER SERVİSİ

CHP'de yaşanan ön seçim krizine rağmen CHP Trabzon Milletvekilliği için Avukat İsmail Kaynar aday adaylığını açıkladı.

İsmal Kaynar'dan önce konuşan CHP Ortaihsar İlçe Başkanı Sebahattin Bayrak, Ankara'ya gittiklerini ve ön seçim için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ifade ederek, "Trabzon teşiklatı olarak Ankara'ya giderek toplantılar yaptık. Şuanda 18 milletvekili aday adayı var. Adaylarımız ile birlikte sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Bize bir kaç günde ön seçim için çalışmalara başlayacağını söyledi. Bizde kendilerine ön seçim kararı alınmazsa istifa edeceğimizi söyledik. MYK toplantısında diğer teşkilatlarında yanımızda olduğunu gördük" dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda Avukat İsmal Kaynar, milletvekilliği aday adaylığını açıklayarak, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Ama bir paritde heyecan yüksek olması güzeldir. 18 ilçe başkanı Trabzon'da güzel bir duruş sergilemiştir. Ben tek başıma aday değilim. Trabzon yıpranmamış bir aday istedi. Bende Trabzon'da o ışığı gördüm. O yüzden aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.

Kaynar, ailesinin CHP'li olduğunu söyelerek, "Adaylık kararı sonrası parti için ve dışından tepkiler geldi. Hem tebrik hemde tehdit telefonları geldi. Ben tehdit telefonlarını dikkate aldım. Çünkü doğru yolda olduğumu gördüm. İstifa etmek yerine kenetlenmeyliyiz. Ön seçim şartıyla adaylığımı açıklıyorum. Önce seçim ile otoriterlik değil demokrasi olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da muhalefet yapacak konuların olduğunu vurgulayan Kaynar, "Yağmur ve kar yağdığında çöken bir altyapı var. Büyükşehir belediye başkanının büyük açıkları var. Bunlarla muhalefet olmalıyız. Trabzon'da belediyecilik vahim durumda. O yüzden diyorum Trabzon CHP'nin kalesidir. CHP Trabzon'da güçlenerek yükselecektir" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan toplantının sonunda ön seçim olmadığı durumda ilçe başkanların istifa edeceği tekrar dile getirildi.