61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL 

26 Aralık 2015 tarihli il kongresi sonrası dönemin il başkanı Güzide Uzun ve yeni seçilen il başkanı Turgay Güngör arasında düzenlenen ‘Kasa Tespit Tutanağı’na göre kasada 197 bin lira olması beklenirken kasada 4,10 lira olduğu tespit edilmişti. Yine partiye yapılan 50 bin liralık bağışa ise 5 bin liralık makbuz düzenlendiği iddiası mahkemeye taşınmıştı. Rakamlarla oynandığı iddia edilen belgenin altında il başkanı Güzide Uzun’un imzası olduğu dedikoduları beraberinde getirdi. 

Konulara açıklık getiren CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, yeni gelişmeleri 61saat.com’a anlattı.

‘’CHP’Yİ AŞAĞILAYANLAR SORGULANACAKTIR''

Hem ahlaken hem de siyaseten rahat olduğunu anlatan Uzun, ''Mahkemeye intikal etmiş olan bu konu hem vicdanen, hem ahlaken hem de siyaseten rahat olduğumun göstergesidir. Parti’den disiplin suçu ile uzaklaştırılmış kişinin CHP’yi aşağılamak amaçlı yaptıkları, adalet önünde sorgulanacaktır’’ ifadelerini kulladı.

‘’ALİ TÜREN ÖZTÜRK FEDAKARCA HİZMET ETMİŞTİR''

Bağış yapan Ali Türen Öztürk ile ilgili Uzun ‘’Trabzon siyasetine hizmeti olan Ali Türen Arkadaşımız ile hiçbir sorunumuz yoktur. Her zaman partisine fedakarca hizmet etmiştir. Akçeli işlerle CHP İl Başkanının veya yöneticilerinin bir durumu olamaz, ülke siyasetinde, ülkenin kuruluşunda yapı taşı olan CHP bu konularla rencide edilemez’’ dedi.

‘’ADALET YERİNİ BULACAKTIR''

Yaşanan olayların rahatsızlık verdiğini ifade eden Uzun, ’’Yargıya yansıyan bu olay nedeniyle tüm ilçe başkanı arkadaşlarım, kadın kolları üyesi arkadaşlarım, gençlik kolları arkadaşlarım olarak derin bir rahatsızlık vermiştir. Adalet yerini bulacaktır’’ şeklinde konuştu.