İdlib’de uğradığımız hain saldırı sonucu verilen şehitlerin üzüntüsünü en derinde hissettiklerini dile getiren Hacısalihoğlu  ‘’ Askerimiz şehit olmakta, gazi olmakta ve halen mücadeleye devam etmektedir. Şanlı Türk ordusu Çanakkale’de, Kurtuluş mücadelesinde 7 düvele karşı durarak gücünü göstermiş bir ordudur. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ Komutanlar, emir vermiş olmak için emir vermezler. Gerekli, uygulanabilir olan hususları emrederler. Emir verirken, kendini, o emri yerine getirecek olanların yerine koymak ve emrin nasıl yerine getirilip uygulanacağını düşünmek ve bilmek gerekir. ‘ diyerek devlet aklını ortaya koymuştur.’’ dedi.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Şubat itibari ile başlattığı Bahar Kalkanı harekâtının başarılı ve kayıpsız geçmesini dileyen Hacısalioğlu ‘’ Dualarımız onlarla beraber. Hiçbir askerimizin burnunun kanamasını istemiyoruz. Hiçbir annenin, babanın ocağına ateş düşsün istemiyoruz. Biliyoruz ki Mehmetçiğimiz özveriyle, bin bir sorunla boğuşarak vatanını, milletini ve bayrağını korumaya çalışıyor. Allah yardımcıları olsun.’’ İfadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partililere ve Trabzonlulara seslenen Ömer Hacisalihoğlu sözlerini şöyle tamamladı. “Onlar en çok Türkiye Cumhuriyetinin hamisi olan Ay- Yıldızlı bayrağımızdan korkmaktadırlar. İşte biz onlara karşı nasıl dik ve mağrur durduğumuzu camlarımıza, balkonlarımıza, ofislerimize, arabalarımıza şanlı bayrağımızı asarak gösterelim. Sınır ötesinde ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele veren askerimize destek olalım. “