Uzun, "Çocuklarımız burada olmasalar da sık sık onlara sesleneceğim. Bugünlerde itibarsızlaştırılmaya, yetkileri kısmaya çalışılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür bugün. Yarınlarımızı kuracak siz çocuklara, geleceğimizin emaneti siz çocuklara,  Ulu Önder Atatürk’ün ne kadar değer verdiğinin bir kanıtıdır 23 Nisan. 

Sevgili çocuklar, Osmanlı’dan devraldığı okuma yazma bilmeyen, hırpalanmış bir halkla Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren Yüce Atatürk, ülkeyi kurtardıktan sonra yine o hırpalanmış halkla dünyada eşi benzeri görünmemiş yenilikleri, devrimleri gerçekleştirerek dünyaya adeta parmak ısırtmıştır.

Sevgili çocuklar, Sayın Trabzonlular; Atatürk’ün Anadolu halkıyla ve Anadolu’da gerçekleştirdiği büyük devrim, bir çok dünya ulusuna örnek olmuştur. İşte bu devrimlerin en büyüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıdır. Tüm Türk ve Dünya çocuklarına kutlu olsun" dedi. 

Uzun, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ulusal Egemenlik Bayramı, sizin de bildiğiniz gibi uluslararası bayram olarak kutlanmaktadır. Bu bayramı engelleme, yok sayma çabaları nafile çıkmıştır. Yüce Ata’mızın ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözüyle simgeleştirdiği en kutsal emanet olan halk iradesidir. Türk halkının ve çocuklarının sonsuza kadar yaşatacağı bayramımız kutlu olsun. 

Saygıdeğer Trabzonlular; bu bayram, 1929’da ulusal düzeyde kutlanmış, 1919’da uluslararası bayrama dönüştürülmüş dünyada hiçbir ulusa nasip olmamış bir çocuk şölenidir. Atatürk’ün ‘Milli Egemenlik’ adını verdiği bu bayram, Türk çocuklarının, Türk halkının en büyük bayramlarındandır, kutlu olsun. 

Bu bayram, milletin namusudur, şerefidir, onurudur. Bu bayram saltanatın, hilafetin sona erdiği bayramdır. Milletin Türkiye yönetimine el koyduğu bayramdır, kutlu olsun. Halka kayıtsız şartsız yönetime el koyma yetkisi bu bayramla verilmiştir, kutlu olsun"