61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davasında Tutuklanması’ sonrası başlattığı ‘Adalet Yürüyüşüne’ Karadeniz illeri de bugün katıldı. Artvin’den, Trabzon’a, Giresun’dan Rize’ye, Ordu’dan Samsun’a Karadeniz illerinden toplam bin 800 kişi, bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.
 
KATILIMIN BU KADAR OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM
Yürüyüşe katılan isimler arasında yer alan CHP Trabzon İl Bakanı Turgay Güngör, 61saat.com’ a yaptığı açıklamada, yürüyüşün güzel gittiğini ifade etti. Kortejin önünü bu sabah ‘Karadeniz Genel Başkanıyla Yürüyor’ pankartıyla kestiklerini belirten Güngör, “Daha sonra biz de yürüyüşe katıldık.  Hakikaten çok güzel bir ortam var. İnsanlar sevgi ve barış içinde bir eylem gerçekleştiriliyor. Bu yürüyüş adalet arayışı için, adaletsizliklere karşı duruş. Gayet demokratik bir hak. Katılım çok güzeldi. Ben bu kadar olacağını tahmin etmiyorum” dedi.


 
ADALET İSTİYORUZ, SORUN DEĞİL
Bu akşam Düzce Hendek’te olacaklarını kaydeden Güngör, toplamda 16,5 km yürüyüş gerçekleştiğini kaydetti. Kendisinin yürüyüşe bir kaç gün daha devam edeceğini ancak Karadeniz katılımcılarının bazılarının yarın döneceklerini belirten Güngör, “En son  finali de Maltepe’de yapılacak ancak ben son parkura da katılacağım. Umarım sonuçları da güzel olur. Bu ülkede hakikaten adalet istiyoruz. Kimseyle sorun çıkarmak değil” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU, KARADENİZ’İN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’a selam gönderdiğini kaydeden Güngör, “Beraber yürüdük. Orada Trabzon’a ve Karadeniz’e selamlarını sevgilerini saygılarını iletmemi istedi. Karadeniz’in çok önemli olduğunu, Karadeniz’de alınacak başarının Türkiye’ye yansıyacağını söyledi... “ dedi.