61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisinde, Trabzon Milletvekili adayları belli oldu. İl sızan bilgilere göre CHP’de ilk sırada eski Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya yer aldı. Kaya, milletvekili adaylığı süreci ile ilgili ilk açıklamasını 61saat.com’a yaptı. 
Kaya, “Mücadele edenler, her zaman kazanamazlar. Ama sonuçta kazananlar hep mücadele edenler. O yüzden Mücadeleden asla vazgeçmemek lazım. İnançla doğru bildiğin yolda yürümesi lazım. Ben yaşadığım sürece onu yapmaya çalıştım. Nihayetinde örgütümüz partimiz, partililerimiz bize sahip çıktılar. Bütün gücümüzle bizde elimizden geldiğince partimize, Trabzon’umuza sahip çıkacağız” dedi. 

AHMET KAYA KİMDİR?
Ahmet Kaya, 1971 yılında Trabzon'a bağlı Yeşilbük mahallesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı.  KTÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Siyasete 1987 yılında SHP gençlik kollarında başladı. CHP örgütlerinde sırasıyla İl gençlik kolları yöneticiliği, Merkez ilçe yöneticiliği, Merkez ilçe başkan yardımcılığı, İl başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı oldu. Sonrasında CHP Trabzon merkez ilçe başkanlığına seçildi. CHP Trabzon Ortahisar'a kurucu ilçe başkanı olarak atandı. Kaya, evli ve 2 kız çocuk babasıdır.