Trabzon'a uçuşlardaki bilet fiyatlarının pahalılığına ve sefer sayılarının yetersizliğine vurgu yapan Ahmet Kaya, sorunu birçok kez gündeme getirmelerine rağmen bu sorunun çözümlenmediğini dile getirdi.

Açıklamalarına devam eden Ahmet Kaya, "Özellikle İstanbul’dan Trabzon’a uçak bileti bulmak, çok pahalı olmasına rağmen neredeyse imkansız hale gelmiştir. Oysa, Pahalı uçak bileti ve yetersiz sefer sayısı konusunda bizimle aynı sorunu yaşayan Diyarbakır ilindeki bu sorun, önceki dönem tarım bakanı olan Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in THY yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda çözüme kavuşturulmuş; sefer sayısının ve ekonomi sınıfı koltuk sayısının arttırılması kararı alınmıştır" dedi.

Trabzon olarak aynı şeyi biz neden yapamıyoruz?
"Bizim 4 bakanımız var. Hepsi de birbirinden önemli koltuklarda oturuyorlar. Ama aylardır Trabzon'da yaşanan uçak bilet fiyatlarının pahalılığı ve yer bulma sıkıntılarının çözümü konusunda kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar, bir Mehdi Eker olamıyorlar. Trabzon’da turizmin en hareketli olduğu dönemdeyiz ayrıca Kurban Bayramı arefesindeyiz. İstanbul’dan günde ortalama 15 sefer, Ankara’dan günde ortalama 4 sefer bulunan Trabzon’da uçak sefer sayısının yetersizliği ve doluluk oranı nedeniyle uçak biletleri fahiş fiyatlara satılmakta, millet 850 TL’ye yükselen fiyatlara dahi bilet bulunamamaktadır. Cenazesi olan, bayramda eşini dostunu akrabasını ziyaret etmek isteyen, Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezmek isteyen vatandaşlarımız maalesef bu sıkıntılar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadır.

Kabinede 4 Trabzonlu Bakan’ımız var, üstelik Ulaştırma Bakanı’mız da Trabzonlu. Buna rağmen THY yetkililerinin Trabzon uçuşlarına ilgisizliğini ve çağrılarımıza kayıtsızlığını kabul edemiyoruz, anlam veremiyoruz.
Milleti mağdur eden bu sorun sadece bizi mi ilgilendiriyor? AKP'li 4 bakanı ve 4 milletvekilini ilgilendirmiyor mu? Eski Bakan Mehdi Eker, THY Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşerek Diyarbakır’ın uçak sorununu çözebiliyor da, biz neden çözemiyoruz? Bizim 4 bakanımız bir Mehdi Eker kadar etkili olamıyor mu?
Olabiliyorlarsa Trabzon'un bu kadar mağdur edilmesine neden seyirci kalıyorlar? Bu 4 bakana ve milletvekillerine çağrımdır. Gelin, ilk defa da olsa birlik olalım, bir araya gelelim, THY yetkilileri ile hep birlikte görüşelim ve Trabzon'umuzun bu derdini bir an önce çözelim. Saygılarımla"
diye konuşarak açıklamalarını noktaladı.