61SAAT HABER SERVİSİ - MHP lideri Devlet Bahçeli'nin haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de görüştü. Görüşme yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile gerçekleşen görüşmeden erken seçim kararı çıktı. Alınan karara göre 24 Haziran’da Türkiye erken seçime gidiyor. 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, erken seçim kararını 61saat’e değerlendirdi. Pekşen, erken seçim kararına sert sözlerle tepki gösterdi. Pekşen, “Bu Türkiye’deki demokrasi ile dalga geçmek. Başka söyleyecek bir şey yok. Bu kadar laubali, bu kadar ciddiyetsiz, hukuk düzenine ters, toplumun vicdanı ile kavga eden, bir adam Türkiye’yi canı istediği gibi büyük bir savurma içine sürüklüyor.

Buna bu 80 milyon hiç bir şey sormayacak mı? Bence 24 Haziran, siyasi tarihe toplumla alay etmenin, toplumu yok saymanın,  refüze etmenin büyük bir tersi olarak geri dönecek. Bu kadar değil. Bir tek adam her şeyi söyleyecek, canı isteyecek seçim yapacak, canı isteyecek iptal edecek, Olağanüstü Hal İlan edecek, böyle bir düzen yok.  Ya yurttaşız, yada tebaa.. Ama biz tebaa olmaya direneceğiz. 80 milyon tebaa olmaya direnecek” dedi. 
Yeniden Trabzon Milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna ise Pekşen, “Şuanda çok erken. Daha bir kaç saat oldu, süreç açıklandı. Aday olacak mıyız? Olmayacak mıyız. Henüz çok erken...” dedi.