CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın açıklamaları hakkında hiçbir yasal işlem başlatmayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı istifaya davet etti.

CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında ‘Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır’ açıklaması yapan AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Pekşen, “Türk Ceza Kanunu’nun 309. Maddesine göre anayasal düzene karşı örgütlü bir suç söz konusudur. Ancak böyle bir suç açık bir şekilde ortada olmasına rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı bu şahıs hakkında her hangi bir işlem başlatmamışlardır.” dedi.

“Bu açıklama açık bir şekilde suçtur ve bu suç açık bir şekilde ikrar edilmiştir. Anayasal düzene meydan okunmaktadır. Buna rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı büyük bir sessizlik içindedir.” ifadelerini kullanan Pekşen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na çağrı yaparak, “Yürütmekte olduğunuzu zannettiğiniz görevinizi yasaların öngördüğü ve emrettiği şekilde yapmaktan kaçındığınız anlaşılmaktadır. Bu nedenle görevinizi yürütme biçiminize ve şahsınıza olan güven kamuoyu nezdinde tümüyle kaybolmuştur. Ağır bir ihmal içerisindesiniz.  O görevleri layıkıyla yerine getirecek olan gerçek Savcılara teslim etmeniz için derhal istifanızı talep ediyoruz.” dedi.