Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaptığı bir basın açıklaması ile Trabzonsporluları FETÖ ile ilişkilendiren A Haber adlı kanal için kınama mesajı yayınladı. Kaya mesajında, Trabzonspor'un ''sonuncusu 2010-2011 sezonu olmak üzere, en az 4 şampiyonluk kupasının masabaşında çalındığını'' belirterek, A Haber'in Trabzonspor'u FETÖ ile ilişkilendirmesini sert bir dille kınadı. İşte açıklamanın tamamı...

4 ŞAMPİYONLUK KUPASI MASA BAŞINDA ÇALINMIŞ...

Anadolu devrimini gerçekleştirerek futbol dünyamızda kalıcı izler bırakan, 6 resmi şampiyonluğa, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 8 Türkiye Kupası, daha nice sayısız kupaya ve başarıya imza atan, Türk futboluna en çok futbolcu kazandıran bir kulüptür Trabzonspor.

Sonuncusu 2010-2011 sezonunda olmak üzere en az 4 şampiyonluk kupası şike ile, teşvik ile masa başında çalınmıştır.

Trabzonspor’a bugüne kadar pek çok haksızlık yapılmış, pek çok saldırıya uğramıştır. Ama hiçbir saldırı bu kadar pervasızca, bu kadar alçakça olmamıştır.

İktidar yanlısı medya kuruluşları, aynı merkezden talimat almışçasına, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’na saldırı kampanyası başlatmıştır.

Geçmiş yıllarda Trabzonspor’un yöneticiliğini de yapmış olan İmamoğlu, şikeye karşı verdiği savaşta Trabzonspor’un haklarını savunduğu için FETÖ kumpasını savunmakla suçlanırken, Trabzonsporlular da FETÖ’cü gibi lanse edilmektedir.

KİŞİLERİN İŞLEDİĞİ SUÇTAN KULÜPLER SUÇLANAMAZ SÖZLERİ...

Bilinmelidir ki, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un şampiyonluğu şike ile çalınmıştır. Ne yazık ki dönemin başbakanı Sayın Erdoğan’ın, ‘’Kişilerin işlediği suçtan kulüpler suçlanamaz’’ gibi hukuk ve adalet adına kabul edilemez sözleri Futbol Federasyonu ve diğer ilgili kurumlar tarafından talimat gibi algılanarak, Trabzonspor’un şampiyonluğu tescil edilmemiştir.

Şike olayı FETÖ tarafından, diğer kulüp yöneticilerine karşı bir koz olarak kullanılmış olabilir. Ancak FETÖ’nün bu tasfiye girişimi şike gerçeğini değiştirmez. Yani şike ayrı, kumpas ayrıdır.

Şimdi bundan yola çıkarak iktidara yakın basın yayın organlarının, Trabzonspor’un haklarını savunan İmamoğlu’na, mal bulmuş mağribi gibi karalama kampanyası düzenlemesi, Trabzonspor’u FETÖ’nün kullandığı bir malzeme gibi göstermesi, Trabzonsporluları FETÖ’cülükle itham etmesi asla kabul edilemez.

Bu tür yorum ve yakıştırmaları şiddetle kınıyorum.

2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR'DUR!

İktidar medyasının CHP adayını itibarsızlaştırmak adına Trabzonspor’u da alet ederek kampanyalar düzenlemesi, yalan ve iftira yayınlar yapması siyaset adına da, basın adına da utanç vericidir.

Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetinin tertemiz bir yüzüdür. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı süresince de her kesimin sevgisini ve takdirini kazanmış değerli bir yöneticidir. Hiç kuşkumuz yok ki, başta Trabzonlular ve Karadenizlilerin desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak siyasal dünyamıza bir yıldız olarak doğacaktır.

Trabzonspor’umuz da, spor yaşantımızın en parlak yıldızlarından biridir ve öyle olmaya devam edecektir.

Ne yaparsanız yapın bu gerçeği değiştiremeyeceksiniz!

2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur!

Saygılarımla.

Ahmet Kaya