Açıklamasında; AKP hükümeti temsilcileri tarafından her fırsatta tasarruf tedbirleri alınacağı ifade edilmesine rağmen kamu kurumlarınca yapılan lüks harcamalar kamuoyunun vicdanını sızlatmaktadır. Ekonomideki yanlış politikaların bedelini vatandaş yoksul kalarak, kemer sıkarak öderken; milletin parasıyla, milletin meclisinde “lüks düşkünlüğü” yapılması kabul edilemez.'' cümlelerine yer veren Kaya, dört başlıkta makam aracı kiralamaları ve kullanımı soru önergesi ile TBMM'ye sundu. İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ahmet KAYA

Trabzon Milletvekili


 

AKP hükümeti temsilcileri tarafından her fırsatta tasarruf tedbirleri alınacağı ifade edilmesine rağmen kamu kurumlarınca yapılan lüks harcamalar kamuoyunun vicdanını sızlatmaktadır.

Önceki Meclis Başkanı İsmail Kahraman döneminde, Meclis Başkanlığı’nca seçimlerden kısa bir süre önce 2019 ve 2020 yıllarında kullanacak makam araçları için ihaleye çıkılmış ve ihale tekliflerinin yüksek maliyetli oluşu nedeniyle ihaleden vazgeçilmişti.

Basına yansıyan haberlere göre lüks makam aracı kiralanması için yeni ihale kararı alındığı ve kiralanacak araç sayısının da arttırıldığı bildirilmiştir.
 

Buna göre;

  1. Halihazırda TBMM Meclis Başkanlığı’na ait hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı bulunmaktadır?
  2. 2017-2018 yılları için hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı kiralanmıştır? Kira süresi ve kira maliyeti ne kadardır?
  3. Meclis Başkanlığı’nca kullanılan makam araçlarının yakıt bedeli ile birlikte son 1 yıllık maliyeti ne kadardır?
  4. “Yüksek maliyet” nedeniyle iptal edilen araç kiralama ihalesinin tekrar gündeme alınmasının gerekçesi nedir? Bu karar bir çelişki değil midir?