Trabzon'da yapımına başlanacak olan Millet Bahçesi projesi içerisinde yer alan Yavuz Selim Sahası'nın sentetik çim, gece aydınlatması ve tel örgü gibi ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, şu sözlere yer verdi. 

“YAVUZ SELİM SAHAMIZ AMATÖR SPORUN KALBİDİR”

Trabzon'da yıkımı yapılarak TOKİ’ye devredilen Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun da yer aldığı eski stat alanlarının “Millet Bahçesi”ne dönüştürüleceği daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Son dönemlerde betonlaşmanın gitgide artış gösterdiği Trabzon'umuzda, İnönü mahallesindeki yaklaşık 60 bin metre karelik alanın AVM’lere, beton yığınlarına ve ranta heba edilmeyerek; vatandaşların nefes alabileceği, doğal yeşil alanların var olduğu bir rekreasyon alanına dönüştürülmesi son derece doğru bir karar olacaktır.
Ancak, “Millet Bahçesi” projesi içinde bulunan, tarihi Yavuz Selim Futbol Sahasının da amatör spor kulüplerinin talepleri doğrultusunda revize edilmesi Trabzon’daki futbol sevgisinin ve amatör spor ruhunun yaşatılması açısından son derece önemlidir.
Yavuz Selim Futbol Sahası, Trabzon’da futbolun doğduğu, 1000 yılı aşkın tarihinde nice yıldız futbolcuların yetiştiği, spor tarihinin yazıldığı ve halen günümüzde 153 spor kulübüne, 320 futbol takımına, 5 bin amatör sporcuya, antrenör, gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere atletizmden futbola kadar birçok branşta yaklaşık 8 bin spor insanına hizmet veren tarihi bir spor merkezi konumundadır. Ayrıca bölgedeki çok sayıda lise ve ilköğretim okuluna olan yakınlığı ile bu tesis geçmişte olduğu gibi bugün de çocuklarımızın erken yaşta spora teşvik edilerek sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ve Trabzon’un bir sporcu fabrikasına dönüşmesi açısından büyük bir öneme sahiptir.
“Millet Bahçesi” projesi içinde yer alan Yavuz Selim Futbol Sahası’nın yoğun idman ve müsabaka programlarına ev sahipliği yapabilmesi için zeminine sentetik çim yapılması, gece aydınlatması ve tel örgü ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir.
Ayrıca futbol sahasının mevcut tribünleri altında bulunan soyunma odalarının tekrar yapılması çok önemlidir.
Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde bir araya gelen Spor Taban Birlikleri’nin, Yavuz Selim Futbol Sahasının günümüz şartlarına uygun modern bir tesise dönüştürülmesi talebini destekliyor ve bu taleplerin karşılanması için Gençlik ve Spor Bakanlığını ve Spor İl Müdürlüğünü göreve çağırıyorum.