CHP Tonya İlçe Örgütü’nün değerlendirmesi sonunda yapılan açıklamada şöyle denildi: “Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il yönetimi seçimleri öncesinde, her kesimin destek verdiği bir yapılanma ortaya çıkmamıştır. Yine grupçu ve içe dönük mücadele devam etmekte, partimiz kamuoyu önünde yıpratılmaktadır.”
Adayların belirlenmesinde tabanın söz ve karar sahibi olmasının gereğinin altı çizilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“İlçe başkanlarının görüşü ve ortak kararıyla il başkanı ve il yönetiminin belirlenmesinin öneminin ortadadır. Taban Platformu’nun önerileri hiç dikkate alınmamış, grupçuluk parti içinde tavan yapmıştır. Seçimler sonuçlanıp mevcut adaylardan biri kazansa bile, parti içi çatışmanın ve içe dönük yarışın devam edeceğini görüyoruz. O nedenle Tonya İlçe Örgütü olarak diyoruz ki, uzlaşma sağlayarak parti tabanının vereceği karar ile sosyal demokrat ilkeleri öne çıkaran, partiyi büyütmeyi hedef alan, demokratik ilkelerde buluşan tek adaylı, tek listeli bir seçime gidilmelidir. Zaman geçmiş değildir. 26 Aralık tarihine kadar bütünlük sağlanabilir. Bu sağlanamazsa Tonya ilçe örgütü il delegeleri olarak seçimde oy kullanmayacağımızı parti kamuoyu ile paylaşırız.”