Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, bölgesel sorunların çözümü ve yöre halkıyla buluşmak amacıyla başlatılan 7 ayda 7 bölge çalışması Karadeniz Bölgesi ile start aldı. CHP’li kadınlar, 7 ayda Anadolu’nun her köşesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çalışma kapsamında CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, yaptığı açıklamada, çalışma boyunca ana vurgunun kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacağını belirtti. Türkiye’nin geldiği koşullarda kadın örgütünün çok daha güçlü, dirençli ve öncü olması gerektiğini anlatan Dokuzcan, şunları söyledi: "Yaptığımız bu çalışmanın adı '7 ayda 7 bölge' CHP Kadın Kolları Anadolu Yollarında adı altında toplanıyor. Türkiye’nin yaşadığı her terör noktasında artık yüreğimizin bile ağlamaktan usandığı ve daraldığı bir noktada kadın örgütü olarak yapılması gerekenleri nasıl yaparız arayışı içerisindeyiz. Bu çıkış bereket, bolluk ve barış yolu olsun istiyoruz”

Yaklaşan yerel seçime vurgu yaparak kadınsız seçim alınmasının mümkün olmadığını belirten Dokuzcan, şunları söyledi: “Kadınlar olmadan seçimleri kazanmak mümkün değil. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da isteği doğrultusunda çalışmamıza Karadeniz Bölgesi’nden başladık. Bizim temel prensibimiz ilkelerimiz doğrultusunda partide sevgi ve saygıyı öne çıkartacak çözüm odaklı ve birbiriyle uğraşmaktan artık yorulmuş hedefini dışarı çevirmiş ve yerel seçimi almak isteyen bir kadın örgütü yaratmaktır. Partimiz artık kendi nefesini kendi içinde tüketmek yerine o nefesi belki Karadeniz rüzgarı yakalayıp var olan iktidarı devirme noktasında büyük bir güç yakalayacaktır. Bizim her şeyden çok birliğe bütünlüğe ve ülkemizin geldiği koşullarda tek sesli olmaya ihtiyacımız var.”

Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, CHP’nin 4+4+4 eğitim sistemine yönelik Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun reddedilmesi sorusuna şöyle karşılık verdi: “Biz buna alışığız ama kararlılıkla bu konunun üzerine gideceğiz. Bizim bu sistemde dine yönelik düşüncelerimiz bellidir ve CHP’nin sistem içerisindeki din ile ilgili sorunu yoktur. Biz, kendi adı gereği bölünmüş olan bir sisteme karşıyız.”