Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya: “Türkiye’nin gündemi teröre kilitlenmiş durumda. Artık fındığı ve diğer sorunları konuşamaz olduk. Her gün şehit cenazeleri geliyor. AKP uygulamış olduğu politikalarla gündemin terör üzerinden yürümesine neden olmaktadır. AKP’nin vermiş olduğu tavizlerle Türkiye her gün şehit acısıyla sarsılmaktadır. Türkiye’de ateşin düşmediği hiçbir ocak kalmadı nerdeyse. Ağır bedeller ödedik. PKK dış bağlantılarla kullanılıyor, taşerön bir örgüt. Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir. Terörle mücadelede artık paket açıklamaktan ziyade kararlı yöneticilere ihtiyaç var diyoruz. Bugüne kadar yapılanlardan hiçbir sonuç çıkmamıştır. Terör artık yeni paketler açıklanarak çözülebilecek bir sorun olmaktan çıkmıştır.”

Kandil’e operasyon yapılmalı

MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz: “Partimizin bu konudaki yaklaşımını sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sık sık dile getirmektedir. Yapılması gereken OHAL ya da sıkıyönetim ilan edilmesidir. Bunun yanında bilinmelidir ki bataklık kurutulmadan sivrisinekler yok olmaz. Kandil operasyonu yapılmalı, terör kökünden çözülmeli, başka çözüm yolu yok. Genel Başkanımız terör konusunda atılacak adımlarda hükümete destek vereceğini söylemiştir. Terör konusunda yaşanılanlar ortadayken Genelkurmay Başkanımız ABD’nin oluru ile kandil operasyonunun olabileceğini ifade etmektedir. Bu nasıl olacak? Artık her gün 10-20 şehit geliyor, Türkiye her gün bu acılarla yaşayamaz.”

Önleyici tedbirler  alınması şarttır

Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez: “Milli istihbaratımızı geliştirmeliyiz. ABD ve İsrail’den alınan istihbaratla terör çözülmez. Uludere örneği görülmüştür. Eskiden 1-2 şehit gelirdi şimdi konvoyla şehit gelmektedir. 10 yıllık AKP iktidarı döneminde terör çözülemedi. Bu anlayış sürdüğü sürece de çözülemeyecektir. Ciddi adımlar atılmak zorunluluğu vardır. Refah-Yol iktidarı çekiçgüce son vermiş terör bıçak gibi kesilmişti. İktidar-muhalefet ancak şehit cenazelerinde bir araya geliyor. Önleyici tedbirler alınması şarttır. Doğu’da artık öğretmenler görev almak istemiyor, memurlar, askerler huzursuz. İstihdam politikalarında sadece özel sektör olmamalı KİT’lere de yer verilmeli. Bu Türkiye’nin her yerinde böyle olmalı. İslam kardeşliğini unutmamalıyız. Bugün BDP ve PKK oradaki halkımızı temsil etmiyor. Biz bin yıldır bir arada yaşamışız. Bunu kimse bozamaz.”