61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Olağanüstü Kurultay için imza toplanmaya başlanmasının ardından CHP Trabzon il başkanlığı kurultay delegeleri olarak imza vermeye gittiklerini açıklamış İl Başkanı Güzide Uzun imzasıyla yayınlanan açıklamada, CHP Trabzon'un tavrının liderler arasındaki çekişmeden yana olmadığını mesajı verilmişti. 

CHP’nin olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 61saat’e açıklamalarda bulundu. Kaya"Ben 32 yıldır Trabzon’da CHP Örgütleri içerisinde siyaset yapan bir insanım. Örgüt iradesi benim irademdir, benim iradem örgüt iradesi ile beraberdir” dedi.

DURUŞUMUZU ORTAYA KOYDUK!

Trabzon’da 18 ilçede de partilileri dinlediğini belirten Kaya "Ben milletvekili seçildikten sonra 18 ilçe başkanımızı ve örgütlerimizi ziyaret edip teşekkür ziyaretleri yaptım. Onlarla yaptığım görüşmelerde aldığım sonuca bakarak, onların iradesine bakarak bir karar verdim. Bütün örgütümüz Trabzon örgütlerimiz bir özeleştiri kurultayı yapılması gerektiğini, bu kurultayda seçim döneminde oluşan eksiğimizin fazlamızın kırgın ve darlıkların bütün her şeyin neyin nasıl yapılması noktasında konuşulması gerektiğini ifade ettiler. Bizde buradan yola çıkarak örgüt irademizin bize verdiği o mesajı doğru algılayarak gerekli yerlere ilettik. Bu noktada duruşumuzu ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.

ONURSUZLUKTUR!

Kaya örgütü yok saymayı onursuzluk olarak değerlendirip "Yani örgüte rağmen sokağa rağmen halka rağmen siyaset olmaz halk, sokak, örgüt bir değişim talebi ortaya koyuyorsa o örgütün içerisinde siyaset yapan bizlerinde kulağımızı tıkama şansı olmaz. Tıkarsak onursuzluk yapmış oluruz. Doğru bir şey yapmamış oluruz.” diye konuştu.